Spania a înregistrat un număr record de turiști străini în 2019

Spania a înregistrat un număr record de turiști străini în 2019

Sevilla

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Numărul vizitatorilor internaționali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane, acesta fiind al șaptelea an consecutiv de creștere a numărului de turiști, arată datele preliminare publicate de Institutul Național de Statistică (INE), transmite Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sosirile vizitatorilor străini au crescut anul trecut cu 1,1%, comparativ cu 2018. Cheltuielile turiștilor în Spania au urcat cu 2,8% anul trecut, la 92,27 miliarde de euro (102 miliarde de dolari). Cei mai mulți turiști au venit din Marea Britanie, Germania și Franța, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Tranzacție în turism - Proprietarul Paralela 45 va prelua touroperatorul familiei Fodoreanu pe incoming și va încredința firma unui specialist în promovarea României CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție în turism - Proprietarul Paralela 45 va prelua touroperatorul familiei Fodoreanu pe incoming și va încredința firma unui specialist în promovarea României

În ultimii ani, britanicii au reprezentat cel mai ridicat procentaj de turiști străini în Spania, iar tendința se menține, în pofida Brexitului. Aproximativ 18 milioane de cetățeni britanici au vizitat Spania în 2019, cu 2,4% mai puțini decât în 2018. De asemenea, au fost 11,1 milioane de de vizitatori din Germania și 11,1 din Franța, un declin de 2,1% și, respectiv, 1,2% față de anul precedent.

De asemenea, a crescut anul trecut numărul vizitatorilor din SUA, cu 5,6%, și cu 7,6% numărul turiștilor din restul lumii: Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

În pofida turbulențelor politice, Catalonia a rămas cea mai populară destinație turistică în 2019, cu 19,3 milioane de de vizitatori, un avans de 0,8% față de 2018. Urmează Insulele Baleare (13,6 milioane) și Insulele Canare (13,1 milioane).

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turisti straini