Spania este încrezătoare că va atrage 45 de milioane de turiști străini în 2021

Spania este încrezătoare că va atrage 45 de milioane de turiști străini în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2021

Spania, a doua cea mai importantă destinație turistică mondială, crede în continuare că va atrage 45 de milioane de turiști străini în acest an, în pofida restricțiilor de călătorie care sunt impuse în continuare britanicilor, cel mai important contingent de turiști străini, a declarat  ministrul Turismului, Reyes Maroto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2019, Spania a primi 83,5 milioane de turiști străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franța, în topul celor mai importante destinații turistice mondiale. Însă, anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turiști cu 77%, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

"Încă putem recupera jumătate din turismul internațional în acest an, este un obiectiv prudent", a declarat Reyes Maroto într-un interviu acordat cotidianului El Pais.

În primele trei luni ale acestui an doar 1,2 milioane de turiști străini au intrat în Spania, dintre care doar 130.000 de britanici, după ce restricțiile sanitare au fost înăsprite ca urmare a celui de al treilea val al pandemiei.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"Pentru vară, ne așteptăm la aproximativ 17 milioane de turiști și mulți dintre ei vor fi britanici, pentru că este vorba de o piață foarte fidelă Spaniei", a adăugat Reyes Maroto.

Cu toate acestea, dacă înainte de pandemie britanicii reprezentau cel mai mare contingent de turiști străini din Spania, în prezent aceștia trebuie să treacă prin carantină la revenirea în țară, ceea ce reprezintă un factor descurajator pentru cei care ar trebui să se reîntoarcă la muncă după vacanță.

Numai turiștii britanici care revin acasă din insulele Baleare, care recent au fost plasate pe lista verde a destinațiilor sigure de autoritățile de la Londra, vor fi scutiți de intrarea în carantină. În 2019, 3,7 milioane de britanici au vizitat insulele Baleare, din cei aproximativ 18 milioane de turiști britanici care au vizitat Spania, țară unde turismul este unul dintre pilonii economiei.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

La finele lunii mai, Spania și-a deschis porțile pentru turiștii britanici care nu mai trebuiau să prezinte nici măcar un test PCR, spre deosebire de resortisanții europeni, însă pe fondul înmulțirii cazurilor cu infecție cu coronavirus în Marea Britanie, autoritățile de la Madrid au făcut un pas înapoi și în prezent cer un test PCR negativ vizitatorilor britanici.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turism