TABEL Turismul post-pandemie: Destinațiile de top pe care le caută românii. Vara acestui an este punctul de cotitură

TABEL Turismul post-pandemie: Destinațiile de top pe care le caută românii. Vara acestui an este punctul de cotitură
scris 7 iun 2022

Vara acestui an este punctul de cotitură așteptat de toată lumea de la începutul pandemiei: momentul în care  oamenii vor reîncepe să călătorească și să-și facă vacanțele așa cum o făceau înainte de pandemie, mult așteptata „revenire la normal”.

Destinațiile tradiționale pentru vacanța de vară - Grecia, Turcia, Bulgaria - campingurile și vilele private, respectiv opțiuni de cazare care oferă mai multă intimitate și un risc redus de îmbolnăvire, sunt cele cu cea mai mare creștere în perioada post-pandemie.   

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Intenția românilor de a călătorii în 2022 este mai mare decât în 2019: volumul căutărilor legate de călătorii (destinații, cazare, transport) a fost în mai 2022 cu 35% mai mare decât în aceeași lună a lui 2019. Cea mai mare creștere în căutări de cazare a fost pentru destinațiile internaționale: +32% perioada martie - mai 2022 față de aceeași perioadă din 2019. În același timp, căutările de cazări în țară au scăzut cu 2% în același interval. Cele mai căutate destinații de vacanță din străinătate ale românilor sunt Grecia, Turcia și Bulgaria, conform căutărilor pentru cazare. Căutările românilor după zboruri internaționale au crescut și ele semnificativ anul acesta: +46% în ultimele 3 luni față de 2019. Cele mai populare destinații pentru zboruri, potrivit căutărilor pe Google, sunt Italia, Spania și Marea Britanie, potrivit datelor Google,

Top destinații în străinătate ale românilor, conform căutărilor pe Google în martie - mai 2022

Cazare

2022 vs 2019

 

Zboruri

2022 vs 2019

Grecia

44%

 

Italia 

36%

Turcia

46%

 

Spania

44%

Bulgaria

33%

 

UK

-1%

Italia

33%

 

Germania

15%

Egipt

125%

 

Franța

53%

Spania

27%

 

Grecia

77%

Franța

31%

 

Turcia

94%

Ungaria

22%

 

Olanda

60%

Revenirea la normal a însemnat și o creștere a interesului din străinătate pentru călătorii și vacanțe în România. Datele Google arată că Germania, Marea Britanie și Italia sunt țările din care se fac cele mai multe căutări legate de cazări în România. Tot acestea sunt și țările din care se caută cel mai mult zboruri către țara noastră - ordinea lor în top este diferită. 

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Top țări cu cel mai mare interes pentru România, conform căutărilor pe Google martie - mai 2022

Cazare

2022 vs 2019

 

Zboruri

2022 vs 2019

Germania

5%

 

Italia

-10%

UK

9%

 

UK

5%

Italia

5%

 

Germania

21%

US

20%

 

Spania

-3%

Ungaria

-13%

 

Israel

23%

Israel 

-26%

 

Franța

-12%

Spania

2%

 

US

9%

Franța

-18%

 

Belgia

42%

„Date din căutările pe Google ne arată că interesul românilor pentru vacanțe și călătorii a revenit în 2022, odată cu ridicare restricțiilor anti-COVID. Românii se orientează din nou către destinații din străinătate, cele mai căutate țări fiind cele deja tradiționale pentru petrecerea concediului de vară: Grecia și Turcia. În primăvara acestui an, românii au căutat cazări în destinații internaționale chiar mai mult decât în 2019. Căutările pe destinații și cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricțiilor de călătorie internaționale a adus o scădere a lor față de 2019”, a arătat Oana Dumitrescu, industry manager Google România. 

O serie de trenduri ce au crescut în pandemie continuă să-și păstreze popularitatea și în normalul post-pandemic. Este vorba despre cazările care oferă un grad mai ridicat de intimitate și risc mai redus de contagiune. Datele arată că cele mai mari creșteri între tipuri de cazare se înregistrează pentru campinguri și închirieri de vile - peste 60% în ultimele 3 luni ale acestui an față de aceeași perioadă din 2019. În același timp, cererea pentru opțiuni tradiționale de cazare - precum hoteluri sau stațiuni - este în creștere solidă, de 33%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
turism
cautari