THR Marea Neagră a înregistrat în primul semestru afaceri de 10,6 milioane lei

THR Marea Neagră a înregistrat în primul semestru afaceri de 10,6 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2023

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a înregistrat în primul semestru din 2023 o cifră de afaceri de 10,632 milioane lei, cu 236,39% mai mare față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor transmise Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile totale au fost în sumă de 31,367 milioane lei, cu 870,87% mai mari față de cele din primele șase luni din 2022, de 3,23 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Redescoperă România – Anca Munteanu, fondator Portal Village: Sperăm ca proiectul nostru să ajungă în toate zonele țării. Următoarea locație va fi pe partea terapeutică CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Redescoperă România – Anca Munteanu, fondator Portal Village: Sperăm ca proiectul nostru să ajungă în toate zonele țării. Următoarea locație va fi pe partea terapeutică

"Creșterea semnificativă față de aceeași perioadă a anului anterior se datorează: veniturilor obținute din vânzarea complexului Venus din Eforie Nord; veniturilor obținute din închirierea noilor active - complex Sirena, complex Aida, complex Siret, complex Cerna, complex Balada, bufet Narcis, complex Hora din Saturn, complex Bran - Brad - Bega și complex Vraja Mării din Eforie Nord, Băi reci Nămol din Eforie Sud", se menționează în raportul transmis BVB.

În cadrul veniturilor totale ale semestrului 1 2023, cifra de afaceri însumează 10,632 milioane lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 236,39% față de cifra de afaceri a semestrului 1 2022 (3,16 milioane lei) și o realizare de 38,8% față de bugetul anului 2023, datorită veniturilor obținute din noile chirii.

Cheltuielile totale ale societății au fost în perioada menționată de 17,3 milioane lei, fiind cu 5,7% mai mici față de cele din perioada ianuarie-iunie 2022.

Astfel, compania a încheiat primul semestru cu un profit brut de 14,065 milioane lei, scrie Agerpres.

Societatea își desfășoară activitatea prin punctele sale de lucru situate în stațiunile turistice de interes național: Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Venus și Saturn, fiind printre principalele companii de profil din țară.

Având în vedere noua activitate desfășurată în semestrul 1 2023, și anume închirierea activelor, societatea obține venituri pe tot parcursul anului, contractele de închiriere fiind prevăzute cu rate scadente începând cu 15 mai, ultima rată fiind în 31 octombrie 2023. Pentru activele închiriate în luna martie 2023, prima rata, reprezentând 40% din valoarea chiriei anuale, s-a încasat la momentul încheierii contractelor.

"În concluzie, activitatea de bază, închirierea, produce venituri care conduc la un rezultat economico-financiar pozitiv, capabil să asigure acoperirea tuturor costurilor de exploatare, dar și realizarea de profit utilizat parțial pentru finanțarea programelor investiționale", precizează sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
thr marea neagră
bvb