Turismul mondial înregistrează pierderi în valoare de 273 de miliarde de euro din ianuarie în mai

Turismul mondial înregistrează pierderi în valoare de 273 de miliarde de euro din ianuarie în mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2020

Pandemia covid-19 a cauzat pierderi estimate la 320 de miliarde de dolari (273 de miliarde de euro) turismului mondial - din ianuarie în mai -, potrivit unui barometru publicat de Organizația Mondială a Tusimului (UNWTO), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este mai mult decât triplul pierderilor înregistrate (...) de turismul internațional în timpul crizei economice mondiale din 2009”, estimează această organizație ONU cu sediul la Madrid, scrie News.ro.

EXCLUSIV Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism: Agetur, printre primele agenții lansate în România, a intrat în insolvență, peste 500 de turiști au pierdut 50% din avansul pentru vacanțe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism: Agetur, printre primele agenții lansate în România, a intrat în insolvență, peste 500 de turiști au pierdut 50% din avansul pentru vacanțe

Din ianuarie în mai, numărul turiștilor internaționali a scăzut cu 58% față de aceeași perioadă din 2019, ceea ce reprezintă cel puțin 300 de milioane de turiști.

În pofida unei reporniri lente a turismului, mai ales în emisfera nordică, ”indicele de încredere stabilit de UNWTO afișează niveluri scăzute istorice”, precizează orgaizația într-un comunicat.

Între principalele riscuri cu care se confruntă acest sector, UNWTO citează ”creșterea virusului și riscul unor noi izolări”, dar și situația din China și Statele Unite, aflată într-un ”punct mort”, în contextul în care aceste țări sunt de obicei furnizoare mari de turiști.

La începutul lui mai, UNWTO prevedea o scădere cu 60-80% a numărului turiștilor internaționali în 2020 și pierderi de 910-1.2000 de miliarde de dolari (776-1.023 miliarde euro).

Agenția ONU se teme de ”punerea în pericol a 100-120 de milioane de locuri de muncă în turism”.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
pierderi
unwto