Turist refuzat de un hotel din Olanda pe motiv că este român. Unii politicieni olandezi admit că problema este „mai extinsă”

Turist refuzat de un hotel din Olanda pe motiv că este român. Unii politicieni olandezi admit că problema este „mai extinsă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2023

Un turist român care a făcut o rezervare prin platforma Booking la un hotel din orașul olandez Tilburg a fost contactat de către reprezentanții hotelului și anunțat că rezervarea i-a fost anulată din cauza naționalității sale. Cazul generează dezbateri în Olanda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce a făcut publică, pe rețelele de socializare, atitudinea hotelului care l-a anunțat că, în baza unei înțelegeri cu administrația orașului, hotelul nu îl poate primi, românul a fost contactat de către un consilier local din Tilburg care i-a spus că a cerut puncte de vedere cu privire la acest caz, politicianul olandez admițând că problema este „mai amplă”, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT România cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina. Scrisoare comună trimisă președintelui CE CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT România cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina. Scrisoare comună trimisă președintelui CE

Românul a făcut publică situația în care se află publicând pe rețelele de socializare, pe 28 martie, un mesaj pe care l-a primit de la un hotel din Tilburg, Olanda, care îl anunța că nu îl poate caza, deși făcuse o rezervare prin platforma Booking. Reprezentanții hotelului explicau, în mesajul transmis românului, că îi mulțumesc pentru rezervare, dar că, „din nefericire”, nu îl pot primi din cauza unui acord cu municipalitatea în baza căruia hotelul nu cazează români.

„Am călătorit prin lume de la est la vest și de la nord la sud, dar nu am întâlnit niciodată o astfel de atitudine nerușinată. Aceșt fel de oameni nu ar trebui să desfășoare niciun fel de activitate în domeniul ospitalității. Când am întrebat hotelul de ce, mi-au spus că românii sunt implicați în activități ilegale și m-au tratat ca pe un infractor doar pentru că am vrut să petrec o noapte în timp ce îmi vizitam prietenii din oraș. Ce va urma: știți cumva dacă am voie să intru în restaurante sau să merg pe străzi?” a comentat românul.

El a povestit că a trebuit să meargă în alt oraș unde s-a cazat pentru o noapte. Românul a catalogat atitudinea celor din Tilburg drept „dezgustătoare”.

ANUNȚ Taxa de stațiune din Mangalia va fi percepută și de persoanele fizice care închiriază camere. Turiștii trebuie să plătească 5 lei/zi/persoană CITEȘTE ȘI ANUNȚ Taxa de stațiune din Mangalia va fi percepută și de persoanele fizice care închiriază camere. Turiștii trebuie să plătească 5 lei/zi/persoană

Cazul românului a atras atenția presei, dar și a politicienilor din Țările de Jos.

Duminică, Alexandru Hegyi a publicat în social media un mesaj pe care l-a primit de la membri al consiliului local din Tilburg, care îi scriu că „din păcate asta este realitatea”.

„Eu și partidul meu încercăm să punem, la nivelul administrației locale, problema discriminării în ceea ce privește cazarea. Aceasta este o problemă nu doar în Tilburg, este mai amplă. Cazul tău e un exemplu clar de discriminare. Mai întâi, și cel mai important, este că am adus la cunoștința oficialilor organizației anti-discriminare cazul tău și aștept un răspuns de la ei, curând. Mai apoi, am trimis astăzi patru întrebări despre cazul tău Consiliului Primarilor și am primit promisiunea că voi primi răspunsuri curând. Tot repede aștept și o declarație din partea municipalității”, i-a scris românului politicianul olandez.

Wizz Air pierde procesul privind ajutorul de stat acordat Blue Air în pandemie CITEȘTE ȘI Wizz Air pierde procesul privind ajutorul de stat acordat Blue Air în pandemie

Un jurnalist olandez l-a contactat, la rândul său, pe Alexandru Hegyi și i-a transmis că inițial oficialii hotelului s-au plâns de activități ilegale ale românilor. După un prim contact cu jurnalistul, reprezentanții unității de cazare nu au mai putut fi contactați de către acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
tilburg
olanda
turist