Turiștii români ar putea prezenta la intrarea în Grecia un test de coronavirus făcut înainte de plecarea din țară

Turiștii români ar putea prezenta la intrarea în Grecia un test de coronavirus făcut înainte de plecarea din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2020

Grecia va solicita turiștilor să prezinte la intrarea în țară un test de coronavirus pe care l-au făcut înainte de plecarea din țara de origine, a declarat, miercuri, secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei care conduce Direcția Generală Turism, Răzvan Pîrjol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acesta a precizat că noua procedură i-a fost transmisă miercuri în cadrul unei convorbiri pe care a avut-o cu ministrul Turismului din Grecia și a subliniat că detaliile procesului nu au fost finalizate.

EXCLUSIV Regulile pentru turiști în Turcia: tot all inclusive, dar trebuie să stea doar la mese și să aștepte ospătarii. Acces în camere cu telefonul mobil, după ce vor fi testați de COVID CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Regulile pentru turiști în Turcia: tot all inclusive, dar trebuie să stea doar la mese și să aștepte ospătarii. Acces în camere cu telefonul mobil, după ce vor fi testați de COVID

"S-a discutat că Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test, la intrarea în țară, și în urma propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare și așa mai departe. Nu am intrat în detalii (despre tipul testului, n.r.), dar pot să-mi imaginez că este sub forma unei vize: călătorul va trebui să prezinte un test făcut la plecarea din țara de origine. Nu este vorba de o hârtie de tip pașaport sau carnet de sănătate, este adeverința unui test făcut înainte de plecare. Normele de siguranță sanitară nu au fost încă adoptate în Grecia, deci ele sunt supuse prim-ministrului și vor apărea cu siguranță în următoarele zile sau într-o săptămână, și de acolo vom ști foarte clar ce se impune și de către statul elen", a declarat Răzvan Pîrjol, la Digi 24.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei a explicat că are discuții despre condițiile pentru reluarea turismului cu Grecia, Bulgaria și Franța.

TUI, cel mai mare operator din turism, vrea să taie 8.000 de locuri de muncă. \ CITEȘTE ȘI TUI, cel mai mare operator din turism, vrea să taie 8.000 de locuri de muncă. "Asistăm la cea mai mare criză din industria turismului."

"Am purtat o discuție cu ministrul Turismului din Grecia, dar în aceeași măsură și cu ministrul Turismului din Franța și urmează (să discut, n.r.) cu ministrul Turismului din Bulgaria. Concluziile sunt că toată lumea își dorește o redeschidere cât mai rapidă, dar oarecum într-un mod cât se poate de unitar, atât ca măsuri de siguranță sanitară cât și ca norme de operare, dar și ca date de redeschidere. Cred că este esențial ca la normele sanitare adoptate de toate statele să avem totuși o viziune cât se poate de apropiată și de comună, pentru că asta va da și siguranța unui călător internațional să știe că indiferent de destinație va regăsi aceleași condiții de siguranță sanitară. (Discuțiile cu Grecia, Franța și Bulgaria, n.r.) sunt primele contacte luate în acest moment, cu siguranță că vom gândi protocoale cu aceste țări, dar vom avea protocoale cu toate țările cu care considerăm că avem un flux reciproc de călători", a afirmat Răzvan Pîrjol, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat a estimat că românii vor putea face turism în afara țării începând cu lunile iunie-iulie, în cazul în care pandemia va involua.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
coronavirus
răzvan pîrjol