Turiștii români - gata să aloce cel puțin un salariu mediu net pentru vacanța de vară

Turiștii români - gata să aloce cel puțin un salariu mediu net pentru vacanța de vară
scris 20 mar 2019

Românii sunt deja pregătiți să aloce sume semnificative din salariul lor pentru vacanța de vară. Astfel, 72% dintre români și-au propus să cheltuiască peste 2.000 lei în vacanța de vară, iar peste jumătate dintre respondenți (53%) au afirmat că bugetul familiei alocat pentru călătoria din timpul verii depășește 3.000 lei.

Cei mai mulți (66%) dintre participanții la un studiu efectuat de momondo.ro își doresc o călătorie care să includă și câteva zile de stat pe plajă. 

VIDEO Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României. Ilie Năstase și critici: \ CITEȘTE ȘI VIDEO Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României. Ilie Năstase și critici: "Hai, turiștilor, veniți...vă așteaptă rechinii"

Dar există și o altă categorie de turiști, puțin peste o treime, care preferă drumețiile montane.

Tot la fel de mulți își doresc un city break în lunile de vacanță. 

Doar 1% dintre respondenți au afirmat că nu își propun să călătorească în vara acestui an, fiind cel mai mic procent dintre cele 22 de naționalități care au participat la sondaj.

Turismul autohton se bucură în continuare de pe urma deciziilor spontane de a pleca într-o călătorie, dar destinațiile din afara țării predomină în alegerile făcute din timp. Peste jumătate (54%) dintre cei intervievați se așteaptă să petreacă vacanța de vară în România. Pentru ceilalți, plajele și coastele de la Marea Mediterană sunt foarte apreciate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta de vara
cheltuieli vacanta