Numărul înnoptărilor turiștilor români în Germania a crescut

 Numărul înnoptărilor turiștilor români în Germania a crescut
scris 19 mar 2019

Nopțile petrecute de turiștii români în sejururi în Germania a înregistrat anul trecut un nou record, crescând cu 8,2%, până la 1,132 milioane, conform cifrelor provizorii publicate de Oficiul Federal de Statistică din Germania.

România se află într-o tendință de creștere foarte puternică de câțiva ani, potrivit lui Cristian Sallai, directorul Oficiului Regional pentru România, Bulgaria, Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina al Organizației Germane pentru Turism, scrie News.ro.

VIDEO Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României. Ilie Năstase și critici: \ CITEȘTE ȘI VIDEO Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României. Ilie Năstase și critici: "Hai, turiștilor, veniți...vă așteaptă rechinii"

"În 2017, România a depășit pentru prima oară cifra de 1 milion de înnoptări, iar în 2018 s-a înregistrat o creștere de peste 8% a turiștilor români. Datorită acestor rezultate, România se poziționează ca una dintre cele mai importante piețe sursă pentru Germania", a declarat Cristian Sallai.

Cele mai multe nopți petrecute de români s-au înregistrat în Bavaria (28,2%), urmată de landul Baden-Württemberg cu un procentaj de 16,4% și Renania de Nord – Westfalia (13% din nopțile petrecute de români în Germania).

”Printre preferințele românilor, vacanțele au fost clasate pe locul 1, cu 38% din totalul călătoriilor din Germania, urmate de călătoriile de afaceri (33%) și alte tipuri de călătorii (29%). Călătoriile în orașe și la evenimente (45%), călătoriile dus-întors (27%) și sejururile în zonele de vacanță (17%) sunt cele mai preferate călătorii de vacanță în Germania”, se arată în comunicat.

Per total, turismul german înregistrează un rezultat record în anul 2018, pentru a noua oară consecutiv. Astfel, conform cifrelor provizorii oferite de Oficiul Federal de Statistică, 87,7 milioane de înnoptări ale turiștilor străini au fost înregistrate în unități de cazare, din ianuarie până în decembrie.

Comparativ cu anul precedent, sunt cu 3,8 milioane mai multe nopți petrecute în Germania, însemnând o creștere de 5%.

Pe tot parcursul anului 2019, Organizația Germană pentru Turism (DZT) va celebra aniversarea de 100 de ani de la înființarea renumitei școli de design Bauhaus, fondată în Weimar, Germania, ca element central al campaniei sale de marketing pentru anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
romani
germania