Turiștii străini îi susțin afacerea lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Turiștii străini îi susțin afacerea lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Restaurantul "Lacrimi și sfinți"

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 25 oct 2015

Mai mult de două treimi dintre clienții restaurantului "Lacrimi și sfinți" deschis de poetul Mircea Dinescu în Centrul Vechi al Capitalei în urmă cu patru ani sunt străini, iar mâncărurile preferate de aceștia sunt sarmalele de gâscă, zacusca și piftia de cocoș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mircea Dinescu a deschis în 2011 restaurantul din Centrul Vechi, care anul trecut a avut afaceri de 1,2 milioane de euro și un profit net de 100.000 de euro.

"Din totalul clienților restaurantului, cam 70% sunt străini. În 2012 aveam doar 30% străini. Vin, în principal, din Italia, Franța, Marea Britanie", a declarat Dinescu pentru Profit.ro.

El spune că străinii care îi calcă pragul sunt turiști, dar și oameni de afaceri cazați la hotelurile din București. La sfârșit de săptămână, în restaurant mănâncă în jur de 200 de oameni pe zi. Un străin plătește la restaurant în jur de 70-80 de lei pe o masă, iar românii, potrivit lui Dinescu, mănâncă chiar de mai mulți bani.

"De băut, beau de rup, străinii.  Caută vin roșu în primul rând, iar eu am 11 soiuri de vin. Foarte mulți au venit la mine, chiar și fostul ambasador american. La mine e mâncare de la începutul secolului și folosesc vin ca să o prepar.  Românii sunt obișnuiți să li se umple farfuria mult, și de-asta au avut succes localuri mediocre, dar cu mâncare multă și proastă", a mai spus poetul.

Dinescu a afirmat că a fost, inițial, surprins de numărul mare de străini, pentru că având emisiuni de gătit la tv, s-a așteptat să "dea năvală" românii. A aflat ulterior că turiștii străini îi promovează restaurantul pe portaluri de gastronomie și turism, dar și pe rețelele de socializare.

Dinescu a anunțat că va deschide în câteva luni, într-un spațiu de deasupra restaurantului "Lacrimi și sfinți", pe care îl deține în Centrul Vechi din București, un salon în care se vor dansa tangouri și unde se vor susține concerte.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
restaurant
dinescu
centrul vechi