Turiștii străini vin în România în special pentru afaceri sau conferințe. Cât au cheltuit în primul trimestru

Turiștii străini vin în România în special pentru afaceri sau conferințe. Cât au cheltuit în primul trimestru
scris 16 iun 2016

Turiștii străini cazați în România în primul trimestru au cheltuit în total 1,11 miliarde lei, ceea ce înseamnă în medie 2.684,9 de lei de persoană la un număr de 414.000 de turiști, două treimi dintre aceștia venind pentru afaceri, conferințe, cursuri, iar cheltuielile lor s-au ridicat la 711,3 milioane lei, din care jumătate a reprezentat costul cu cazarea, majoritatea preferând mic dejunul inclus, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Călătoriile în scop particular, în care sunt incluse vacanțele, sesiunile de cumpărături, evenimente culturale și sportive, tratamente medicale, vizitarea prietenilor și rudelor sau doar tranzit, au reprezentat 36,7% din numărul total de turiști străini, din care vacanțele au avut o pondere de 61,7%, scrie News.ro.

Jumătate dintre cheltuielile pentru afaceri (54,5%) au fost repartizate pentru cazare, 93,7% dintre turiști preferând mic dejunul inclus.

Turiștii au mai lăsat 16,5% din banii cheltuiți în restaurante și baruri, iar 12,8% au fost pentru cumpărături.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, peste o treime au fost pentru alimente și băuturi, iar aproape o treime pentru cadouri și suveniruri.

FOTOREPORTAJ România – Elveția 1-1. Cât de bine e și pentru cine CITEȘTE ȘI FOTOREPORTAJ România – Elveția 1-1. Cât de bine e și pentru cine

Turștii străini veniți cu afaceri au dat 64,1% din banii pe transport către închirierea de autoturisme, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 40,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Aproape jumătate dintre turiștii străini veniți în România și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 29% pe cont propriu.

Totodată, trei sferturi dintre aceștia au călătorit cu avionul, în timp ce 13,1% au venit cu autoturismele proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti straini
afaceri
conferinte