UE a aprobat achiziția Starwood Hotels de către Marriott International

UE a aprobat achiziția Starwood Hotels de către Marriott International
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2016

Uniunea Europeană a aprobat luni achiziția Starwood Hotels de către Marriott International, în valoare de 12,1 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul va reuni braduri precum Ritz-Carlton, Sheraton și Westin și va crea cea mai mare companie hotelieră din lume, scrie News.ro.

”Este o fuziune importantă pentru industria hotelieră și clienți. Investigația noastră a confirmat că sectorul hotelier va rămâne competitiv pentru clienții din Europa, în urma fuziunii”, a afirmat comisarul pentru concurență Margrethe Vestager, într-un comunicat.

Acordul a fost deja analizat de autoritățile pentru concurență din Statele Unite.

Grupul rezultat în urma fuziunii va reuni peste 5.500 de hoteluri, cu 1,1 milioane de camere la nivel mondial.

Lanțul Starwood Hotels & Resorts a inaugurat în august 2015, la București, prima unitate Sheraton de pe piața românească și negocia deschiderea unor hoteluri în Cluj-Napoca și Timișoara.

Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial pe piața din România cu brandul Sheraton după ce a semnat un contract de franciză pe cel puțin 20 de ani cu Grand Plaza Hotel, care deținea fostul hotel Howard Johnson din București.

VIDEO Papa Francisc a folosit în Armenia un autoturism Renault Logan CITEȘTE ȘI VIDEO Papa Francisc a folosit în Armenia un autoturism Renault Logan

Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. este una dintre cele mai importante companii de ospitalitate și agrement din lume, cu aproape 1.200 de proprietăți în 100 de țări și 181.400 de angajați în cadrul proprietăților sale deținute și administrate.

Între mărcile operate de Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. se află Sf. Regis, Luxury Collection, Westin, Le Meridien, Sheraton.

Marriott International este prezent la rândul său în România prin JW Marriott Bucharest Grand Hotel din București.

Marriott deține peste 4.100 de proprietăți și cel mai larg portofoliu de branduri hoteliere din industria globală de profil. Între brandurile companiei se află JW Marriott, The Ritz Carlton, Bulgari și Renaissance.

viewscnt
Afla mai multe despre
starwood hotels
marriott international