Vacanțele estivale în Bulgaria se ieftinesc cu 10%, în acest an. În România, hotelierii măresc prețurile cu 5%

Vacanțele estivale în Bulgaria se ieftinesc cu 10%, în acest an. În România, hotelierii măresc prețurile cu 5%
scris 7 feb 2020

Vacanțele la litoralul Mării Negre vor fi cu până la 10% mai ieftine decât cele din 2019, pe fondul falimentului cele mai vechi companii de turism din lume, Thomas Cook, iar hotelierii bulgari s-au adaptat cererii și au scăzut prețurile pentru acest an, rămași fără turiștii vestici încă din vara anului trecut, potrivit datelor transmise de agențiile de turism.

În schimb, dacă vorbim de litoralul din România, ofertele mai mici se găsesc în extrasezon, în timp ce pentru ofertele din lunile de vară, românii vor trebui să plătească mai mult cu maximum 5%, scrie News.ro.

Sun d’Or, subsidiară a El Al Israel Airlines, cea mai mare companie aeriană din Israel, pregătește curse charter spre România CITEȘTE ȘI Sun d’Or, subsidiară a El Al Israel Airlines, cea mai mare companie aeriană din Israel, pregătește curse charter spre România

”IRI Travel și agențiile partenere din întreaga țară au negociat cu hotelierii bulgari să creștem reducerile, dar să și prelungim perioada în care vindem în sistem Early Booking pe toată luna februarie. Hotelierii din Bulgaria s-au conformat cerințelor noastre, mai ales că au pierdut piața adusă de Thomas Cook, iar acum nu mai vor să aștepte și preferă să știe că au hotelurile pline pe toată perioada verii. Efectele deja s-au văzut în vânzările noastre care au crescut pentru această perioadă cu peste 20%. De toate aceste super-oferte puteți beneficia prin cele peste 1.000 agentii de turism partenere cu care IRI Travel are o colaborare foarte bună de peste 10 ani”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Prețurile sunt valabile pentru perioada 15.06 – 1.07 a anilor 2019 și 2020 și sunt valabile cu reducerile incluse până la 28.02. Ofertele tip Early Booking au început sa pătrundă pe piața românească pe la mijlocul anilor 2000, întâi pentru destinațiile clasice externe și apoi pentru Litoralul românesc.

”De la an la an s-a mărit numărul hotelurilor și destinațiilor care intră în aceste programe, create pe baza unui parteneriat între hotelieri și agențiile de turism. De asemenea, reducerile au devenit din ce în ce mai flexibile și de consistente, în funcție de perioadă. Și în acest an, atât pentru Grecia, cât și pentru Litoralul românesc sau alte destinații, am observat o îmbunătățire a ofertelor tip Early Booking, în sensul că perioada de ofertare poate fi mai mare pentru unele hoteluri, iar reducerile mai consistente, în funcție de perioada rezervării dar și de perioada sejurului. Mai amintesc că la ora actuală multe oferte tip Early Booking se lansează încă din toamna anului precedent, ceva de neimaginat acum 10 sau chiar 5 ani”, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu.

Și în acest an, vânzarile pentru litoralul Mării Negre sunt în creștere cu aproximativ 25 – 30% față de aceeași perioada a anului trecut.

”În general, prețurile au crescut cu aproximativ 5% față de 2019, dar în același timp putem constata oferte mai mici ca preț pentru perioada de extrasezon, respectiv lunile iunie și septembrie. Pentru luna iunie avem oferte începând de la 199 lei / cameră dubla /5 nopți Cazare în Neptun, hotel 2* sau 219 lei / cameră dublă / 5 nopti cazare hotel 3*. Aceste oferte se vor menține toată luna februarie”, a afirmat Aurelian Marin, directorul general Paradis Vacanțe de Vis.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turism
marea neagra
litoral
vacanta