Veneția anunță noi reguli pentru turiști

Veneția anunță noi reguli pentru turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2023

Veneția va interzice megafoanele și grupurile de turiști cu mai mult de 25 de persoane, în încercarea de a atenua impactul turismului de masă asupra orașului italian, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie, au anunțat autoritățile locale.

Cinci orașe care rămân surprinzător de accesibile în 2024, pentru turiști sau pentru nomazii digitali CITEȘTE ȘI Cinci orașe care rămân surprinzător de accesibile în 2024, pentru turiști sau pentru nomazii digitali

Folosirea megafoanelor a fost interzisă deoarece acestea pot "genera confuzie și tulburări", scrie News.ro.

Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru orașul-canal, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

În septembrie, Veneția a aprobat testarea unei taxe de 5 euro pentru vizitatorii zilnici.

Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea orașului, a declarat că ultimele politici sunt "menite să îmbunătățească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric".

Orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați, dar a găzduit aproape 13 milioane de turiști în 2019, potrivit institutului național italian de statistică. Se așteaptă ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.

ULTIMA ORĂ FOTO Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria. Ursula von der Leyen: O zi de mare mândrie pentru România și Bulgaria! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria. Ursula von der Leyen: O zi de mare mândrie pentru România și Bulgaria!

La începutul acestui an, UNESCO a subliniat că orașul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă amenință să îi provoace schimbări ireversibile.

În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneției prin canalul Giudecca, după ce o navă s-a prăbușit în port. Criticii au susținut, de asemenea, că navele provocau poluare și erodau fundațiile orașului, unde se produc inundații regulate.

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
turisti