Veneția a anunțat detaliile - Cum va impune taxa turistică de 5 euro

Veneția a anunțat detaliile - Cum va impune taxa turistică de 5 euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Veneția a anunțat detaliile cu privire la taxa turistică de 5 euro pe care o vor plăti turiștii care sosesc în oraș pentru o singură zi, fără să aibă cazare.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Taxa va fi plătită doar pentru călătoriile între 25 aprilie – 5 mai, în zilele de weekend din lunile mai și iunie și în primele două weekenduri din luna iulie și doar de către persoanele care sosesc în intervalul 8:30 – 16:00, arată Lonely Planet.

Sunt pregătite noi reguli pentru bagaje în avion. Cele actuale generează confuzie printre pasageri CITEȘTE ȘI Sunt pregătite noi reguli pentru bagaje în avion. Cele actuale generează confuzie printre pasageri

Turiștii vor plăti taxa pe o platformă online care va fi lansată în 16 ianuarie, iar apoi vor scana un cod QR la principalele puncte de acces în Veneția.

Înregistrarea pe platformă va fi obligatorie inclusiv pentru persoanele care au cazare și nu trebuie să plătească taxa de acces.

În toamnă, ​Consiliul orașului Veneția a dat undă verde unei taxe de cinci euro care va viza din 2024 turiștii care vin doar pentru o zi în Orașul Dogilor, pentru a încerca să gestioneze fluxul de turiști atrași de canalele sale istorice.

Autoritățile locale din Brașov cumpără un fost hotel CITEȘTE ȘI Autoritățile locale din Brașov cumpără un fost hotel

Taxa va fi experimentală anul viitor.

Taxa va fi pusă în aplicare în mod experimental timp de 30 de zile începând de anul viitor, cu precădere în timpul sărbătorilor și a weekendurilor din timpul verii. Vor fi nevoiți să o achite toți vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani.

FOTO Accor deschide un nou hotel ibis Styles în România, prin renovarea unui vechi hotel CITEȘTE ȘI FOTO Accor deschide un nou hotel ibis Styles în România, prin renovarea unui vechi hotel

Se urmărește găsirea „unui nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneția și cele ale vizitatorilor orașului", a transmis consilierul pentru turism al Veneției, Simone Venturini. 

În plus, potrivit acestuia, măsura nu are drept scop obținerea de bani pentru bugetul local, precizând că taxa va acoperi doar costurile de administrare a sistemului.

Totodată, încă din anul 2019 s-a vorbit despre planul de a introduce o taxă de intrare, însă a fost amânat din pricina COVID-19, care a ținut turiștii departe.

În luna iulie, specialiștii UNESCO au propus ca Veneția și laguna sa să fie adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, susținând că Italia nu depune suficiente eforturi pentru a proteja orașul de impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă.

viewscnt
Afla mai multe despre
veneția
taxa