Veniturile din turism al Greciei au crescut semnificativ

Veniturile din turism al Greciei au crescut semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2022

Veniturile Greciei din turism au urcat cu 576,7% în primele patru luni din 2002, comparativ cu perioada similară din 2021, la 1,116 miliarde de euro, după ce în turismul a fost sever afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate de Banca Centrală a Greciei (BoG), informează publicația Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii se așteaptă ca veniturile Greciei din turism să se apropie în 2022 de cele record înregistrate în 2019, dar există și motive de îngrijorare, după anularea unor zboruri din cauza incapacității companiilor aeriene și a aeroporturilor de a gestiona redresarea rapidă a traficului aerian în era post-Covid, scrie Agerpres.

Vinurile românești, vândute tot mai bine pe piețele din afara UE: recordul de anul trecut ar putea fi depășit CITEȘTE ȘI Vinurile românești, vândute tot mai bine pe piețele din afara UE: recordul de anul trecut ar putea fi depășit

Datele publicate de Banca Greciei arată că în perioada ianuarie-aprilie 2022 veniturile din turism s-au situat la 86,6% din cele înregistrate în primele patru luni din 2019, în timp ce costul mediu per călătorie a urcat cu 20,3%.

Datele BoG arată o redresare a veniturilor din turism din țări ca Franța, Germania și SUA. Țările cu cheltuieli de călătorie medii mai scăzute, cum ar fi cele din Europa de Est, au avut o participare mai scăzută pe piața turismului elen, în urma declanșării războiului din Ucraina.

Traficul de pasageri s-a situat la 73% din cel înregistrat în primele patru luni din 2019, deși în aprilie rezultatele din acest an le-au depășit pe cele din 2019, datorită datei la care a fost celebrat Paștele occidental. În aprilie 2022, veniturile din turism s-au ridicat la 647 milioane de euro, față de 543,5 milioane de euro în perioada similară din 2019, un avans de aproape 20%.

Sosirile de turiști au urcat cu 462,7% în primele patru luni din 2002, la 2,128 milioane de vizitatori, comparativ cu perioada similară din 2021, când au fost 378.300.

Pentru a da un impuls turismului, care este responsabil pentru aproape 25% din PIB, Grecia a suspendat de la 1 iunie purtarea măștii în spații închise. Cu excepția transportului urban - metrou, tramvai, autobuz -, a caselor de bătrâni și spitalelor, purtarea măștii pentru protecție împotriva COVID-19 nu mai este obligatorie în magazine, bănci sau servicii publice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism