Problemă nerezolvată pe litoral în 30 de ani: lipsesc toaletele publice în multe stațiuni. Mesajul autorităților

Problemă nerezolvată pe litoral în 30 de ani: lipsesc toaletele publice în multe stațiuni. Mesajul autorităților
scris 22 iun 2022

Litoralul românesc are în continuare o problemă delicată, de la nord la sud: toaletele publice. Cu toate că fiecare operator de plajă ar trebui să asigure grupuri sanitare, în multe stațiuni lipsesc.

În Vama Veche, de exemplu, sunt deschise când și când, în timp ce în Costinești sunt doar două. Numai în Mamaia, regula este respectată, arată Știrile Pro TV.

VIDEO PROFIT LIVE Valeriu Filip, partener FGO: Din 2017, am crescut cu aproape 15.000 de firme în fiecare an. Apariția reglementărilor pentru facturarea electronică nu a adus un număr mai mare de utilizatori platformei noastre CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Valeriu Filip, partener FGO: Din 2017, am crescut cu aproape 15.000 de firme în fiecare an. Apariția reglementărilor pentru facturarea electronică nu a adus un număr mai mare de utilizatori platformei noastre

În Vama Veche, o toaletă aflată aproape de mijlocul plajei funcționează după un program știut doar de cei care o administrează. Și nu este singurul grup sanitar public din Vamă cu program redus.

Sunt cel puțin 5.000 de turiști pe plaja din Vama Veche, iar în weekend numărul lor se triplează. Pentru toți aceștia există doar patru toalete. Culmea ironei este că aceste toalete sunt deschise doar în câteva intervale orare din zi.

Printre stațiunile aglomerate este și Costinești. Aici există două toalete. În rest, pot fi folosite cele de la terase. Tariful este 2 lei. 

Grupuri sanitare mai sunt în baruri sau restaurante, însă acolo au acces doar clienții.

Potrivit Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, obligativitatea amplasării de grupuri sanitare sau dușuri revine operatorilor de plaje.

În lipsa unor rezolvări, oamenii caută o soluție în mare. Direcția de Sănătate Publică verifică regulat calitatea apei.

Deocamdată, primele analize făcute în sezon arată că nu sunt depășite valorile normale. Dar încă sunt puțini turiști pe litoral.

Cele mai ridicate valori sunt în Jupiter, Costinești și Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
toalete
vama veche