VIDEO Accident grav într-o cunoscută stațiune de schi din Austria: telecabină prăbușită și cel puțin patru răniți

VIDEO Accident grav într-o cunoscută stațiune de schi din Austria: telecabină prăbușită și cel puțin patru răniți
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

O tragedie s-a produs în stațiunea de schi Hochoetz din Tirol, Austria, unde cel puțin patru persoane au fost grav rănite, în urma prăbușirii unei telecabine. Echipajele de salvare au intervenit imediat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Accidentul tragic s-a petrecut în jurul orei 10:20, când un copac a căzut peste cablul purtător al telecabinei, declanșând prăbușirea acesteia, notează Știri Diaspora.

Incidentul a avut loc între pilonii al optulea și al nouălea ai telecabinei Acherkogelbahn. Elicopterele serviciilor de urgență au fost trimise la locul incidentului pentru a evacua persoanele rănite și pentru a coordona operațiunile de salvare.

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani - vândut proprietarilor cramei Jelna CITEȘTE ȘI Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani - vândut proprietarilor cramei Jelna

Detalii despre răniți și identitatea acestora sunt încă necunoscute, arată Adevărul.

Investigații în curs de desfășurare

Experții investighează acum cauzele exacte ale prăbușirii telecabinei. Deși se exclude o defecțiune tehnică, în acest moment, autoritățile doresc să stabilească cu precizie ce a dus la tragicul eveniment.

Presupunând că nu a fost prezent un vânt puternic în momentul prăbușirii, instalația, care cuprinde aproximativ 60 de cabine, va fi închisă pentru o perioadă nedeterminată.

Autoritățile locale au subliniat că desprinderea unei cabine, chiar și în condițiile căderii unor copaci, este considerată un accident neobișnuit.

viewscnt
Afla mai multe despre
telecabină
austria