Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani - vândut proprietarilor cramei Jelna

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani - vândut proprietarilor cramei Jelna
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

Hotelul Coroana de Aur, clădire reprezentativă pentru Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani, a fost vândut cu 3,4 milioane euro proprietarilor cramei Jelna.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Deși încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească și atrage investitori. În cazul de față, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistrița, deținută de antreprenori locali, respectiv frații Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitații publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului și să îi continue istoria. Suntem bucuroși, și de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces și că am reușit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiție”, declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj, lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL.

INFOGRAFIC Extragerile de gaze din depozite au depășit producția internă și merg spre recordul din friguroasa iarnă 2016-2017. Importuri pentru acoperirea consumului curent CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Extragerile de gaze din depozite au depășit producția internă și merg spre recordul din friguroasa iarnă 2016-2017. Importuri pentru acoperirea consumului curent

Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacționată este situată pe Strada Piața Petru Rareș numărul 4 din Bistrița, fiind compusă din teren de 2.958 mp și construcție în regim de înălțime S+P+3E, cu o suprafață construită de 1.900 mp, desfășurată de 8.492,36 mp și utilă de 6.978 mp.

Situat în centrul Bistriței, Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al orașului. În acel an, primul grup de turiști englezi - membri ai Societății Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influențat și inspirat de personajul Dracula.

Hotelul are patru stele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coroana de aur
hotel