VIDEO După turiști, și investitorii sunt nemulțumiți de plaja lărgită din Mamaia și vor să suspende contractele: apa e prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, nisipul adus nu mai este fin

VIDEO După turiști, și investitorii sunt nemulțumiți de plaja lărgită din Mamaia și vor să suspende contractele:  apa e prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, nisipul adus nu mai este fin
scris 7 iul 2021

Din ce în mai multe nemulțumiri apar în stațiunea Mamaia din cauza plajelor lărgite. Un investitor spune ca a cerut Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral suspendarea contractului pentru plaja pe care a închiriat-o pe timp de un an și că și alți operatori vor să-i urmeze exemplul. Aceasta, după ce turiștii s-au plâns că apa este prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, iar nisipul adus pe plajă nu mai este fin.

Administratorul care vrea să renunțe la contractul pentru plajă spune că acest sezon estival este deja compromis, pentru că distanța de la șezlonguri până la malul mării este foarte mare, ceea ce nemulțumește turiștii, arată Digi 24.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Investitorul se plânge și de faptul că nisipul este plin de scoici, iar apa devine brusc adâncă la câțiva metri de mal – alte nemulțumiri exprimate de turiștii care au mers anul acesta în Mamaia.

El a cerut o întâlnire cu ministrul Mediului, cu reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral și ai Prefecturii Constanța. El mai spune că a vorbit și cu alți operatori de plaje din Mamaia și că și aceștia vor să ceară suspendarea contractelor pe anul acesta.

Viktor Orban: Vin vremuri primejdioase, avem nevoie de rezerva de aur, de acoperire și de siguranță CITEȘTE ȘI Viktor Orban: Vin vremuri primejdioase, avem nevoie de rezerva de aur, de acoperire și de siguranță

Investitorii se tem că-și vor pierde clienții, în condițiile în care mulți turiști preferă să meargă la plajă în Năvodari.

Reprezntanții administrației bazinale spun însă că noile sectoare de plajă nu pot fi închiriate anul acesta.

Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate.

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mamaia
plaja