VIDEO Prima TV: Plajele lărgite pe litoral au început deja să se erodeze

VIDEO Prima TV: Plajele lărgite pe litoral au început deja să se erodeze
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2021

Plajele din Mamaia, lărgite în vara acestui an, au început deja să se erodeze. Furtunile de iarnă au măcinat nisipul, iar marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat. Cele mai pesimiste calcule arată că Mamaia va pierde 40 de metri din lățimea plajei, pe o lungime de 7 kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decembrie este luna furtunilor pe litoral, când valurile de 2-3 metri înălțime mușcă cu sete din nisipul plajei și-l duce înapoi în larg. În Mamaia Nord, nisipul de la țărmul mării este acum mâncat până la 2 metri adâncime, iar constănțenii s-au arătat revoltați. “Marea ia înapoi ce i-a fost luat” spun aceștia, văzând profilul plajei de acum. Specialiștii de la Apele Române au fost chemați în zona afectată de furtuni, arată Prima TV.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Îngrijorarea este mare, pentru că plaja din Mamaia Nord a pierdut doar într-o lună câțiva metri de nisip. Iarna este abia la început, iar furtunile vor fi din ce în ce mai mari. Specialiștii își actualizeaza calculele, permanent.

În toată stațiunea Mamaia Nord, plajele sunt mâncate pe mai mulți kilometri. Sunt zone unde gropile sunt de 2 metri.

Plajele din Mamaia Nord au fost mărul discordiei în vara care s-a încheiat. Au fost lărgite mult, să aibă de unde să se erodeze, dar turiștii sunt nemulțumiți .Au reclamat că nisipul nu mai este fin ca altădată, plaja este mult prea lungă, iar apa devine brusc adâncă după cel mult 20 de metri de la mal.

Toate plajele de pe Litoral vor fi lărgite, cu bani europeni. Investiția se ridică la peste 800 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
mamaia
plaja