Voucherele de vacanță vor putea fi folosite și la unități turistice care au datorii mai vechi la stat

Voucherele de vacanță vor putea fi folosite și la unități turistice care au datorii mai vechi la stat
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 oct 2022

Voucherele de vacanță vor putea fi folosite de către angajații din sistemul public și la unități turistice care înregistrează datorii către stat mai vechi de 90 de zile, conform unei amendament adus legislației în vigoare în Parlament și prin care a este abrogată interdicția încă în vigoare. Pentru a fi aplicată, măsura urmează să primească votul final al aleșilor. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: La finele anului trecut, când a decis să reia, după pandemie, acordarea voucherelor de vacanță, Guvernul a stabilit că angajații din sistemul public nu le vor putea fi folosite la unități turistice care înregistrează datorii către stat mai vechi de 90 de zile.

Codul Rutier, schimbat: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor CITEȘTE ȘI Codul Rutier, schimbat: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor

Acum, ordonanța aprobată de Guvern a fost amendantă în comisile de specialitate, iar interdicția a fost abrogată.

Aleșii au argumentat că: ”Obligațiile fiscale restante la bugetul general consolidat nu pot depăși 90 de zile”.

Astfel, în conformitate cu prevederile art.156 alin.(1) din Codul de procedură fiscală: ”(1) Pentru diferențele de obligații fiscale principale și pentru obligațiile fiscale accesorii, stabilite prin decizie potrivit legii, termenul de plată se stabilește în funcție de data comunicării deciziei, astfel: a) dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 1-15 din lună, termenul de plată este până la data de 5 a lunii următoare, inclusiv; b) dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 16-31 din lună, termenul de plată este până la data de 20 a lunii următoare, inclusiv”.

De asemenea, conform prevederilor art. 230 alin.(1) din același act normatic: ”(1) Executarea silită începe prin comunicarea somației. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somației nu se stinge debitul sau nu se notifică organul fiscal cu privire la intenția de a demara procedura de mediere, se continuă măsurile de executare silită”.

”După acest termen, ANAF blochează conturile operatorului economic astfel că toate încasările acestuia sunt virate până la stingerea datoriei”, arată aleșii.

Guvernul prelungește mandatele șefilor ANRE cu 6 luni pentru a nu bloca instituția în plină criză energetică CITEȘTE ȘI Guvernul prelungește mandatele șefilor ANRE cu 6 luni pentru a nu bloca instituția în plină criză energetică

Aceștia mai adaugă că: ”cei care au de suferit sunt turiștii care își planifică concediul din timp”.

Profit.ro a relatat recent că utilizarea voucherelor de vacanță a revenit la nivelul dinaintea pandemiei, dar și în pandemie românii au folosit intens voucherele.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta
voucher
datorii
buget
stat
vechi
90 zile
abrogare
parlament