Un nou corp al Spitalului Foișor, inaugurat după o investiție de aproape 49 de milioane de euro

Un nou corp al Spitalului Foișor, inaugurat după o investiție de aproape 49 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2017

Un nou corp al Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor a fost inaugurat luni, urmând să devină funcțional în aproximativ o lună și jumătate. Investiția totală făcută pentru acest corp se ridică la aproape 49 de milioane de euro, spitalul având, printre altele, opt săli de operație, o sală pentru kinetoterapie, o instalație de spălat paturi și un sistem de monitorizare video a pacienților la terapie intensivă, cu camere montate deasupra fiecărui pat. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a promis că în luna martie a anului viitor va începe și consolidarea vechii clădiri a spitalului și construirea unei parcări subterane, cu o investiție de aproximativ 10 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Este o investiție a Primăriei Capitalei, la care am lucrat intens într-un an și jumătate, pentru că și acest proiect era blocat la venirea mea. Existau anumite neînțelegeri și chiar conflicte între constructor, consultant, proiectant, ASSMB și chiar primăria. Toate aceste lucruri s-au lămurit, s-au rezolvat. Este vorba despre o investiție de 37 de milioane de euro, asta însemnând doar construcția. În ceea ce privește dotarea cu aparatură ultramodernă, este vorba despre o sumă considerabilă de 7,5 milioane de euro, la care se adaugă o sumă de 4 milioane de euro care a fost alocată recent, într-o ședință de CGMB”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la inaugurarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor, scrie News.ro.

Edilul a promis că anul viitor, în martie, va începe consolidarea și dotarea clădirii vechi a spitalului, precum și construcția unei parcări subterane cu trei etaje, investiția fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

„Ne propunem ca în luna martie să începem consolidarea și dotarea clădirii vechi a spitalului Foișor, o investiție de circa 10 milioane de euro, iar acest centru va fi dedicat exclusiv educației și cercetării. Va fi construită și o parcare subterană cu trei etaje”, a precizat Firea.

Potrivit managerului spitalului, Cristian Ioan Stoica, noul corp va putea fi funcțional peste o lună și jumătate, timp în care trebuie obținute toate avizele necesare. Instituția medicală are opt săli pentru operații, dotate cu filtre și ventilatoare speciale, și 119 paturi.

FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor CITEȘTE ȘI FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor

„Povestea cu numărul secțiilor pe mine mă încurcă, pentru că important este motorul spitalului, fiind un spital cu profil chirurgical. Avem opt săli operatorii, opt pre-anestezii, care vor dubla cantitatea de pacienți în niște condiții tehnice foarte înalte și pentru personal. Vom crește calitatea prin ajutorare cu tehnica. Avem la acest moment 119 paturi aprobate, care prin mutare, prin extinderea în corpul nou, după autorizarea sanitară, putem migra cu un etaj întreg în această clădire și cu tot blocul operator. Între timp vom face demersurile necesare pentru schimbarea în noua clădire cât mai repede posibil. Probabil că în patru - șase săptămâni să putem comuta activitatea”, a spus Stoica.

La eveniment a participat și ministrul Sănătății, Florian Bodog, care consideră că medicii rămân acolo unde sunt condiții și își pot desfășura activitatea, iar Spitalul Foișor îndeplinește aceste condiții.

„Medicii rămân acolo unde sunt condiții de muncă, unde sunt respectați și își pot desfășura activitatea în siguranță pentru ei, pentru familiile lor și pentru pacienți. Spitalul acesta îndeplinește toate aceste condiții”, a afirmat Bodog.

Noul corp al Spitalului Foișor are 9.000 de metri pătrați, șase etaje, opt săli de operație cu filtre și ventilatoare speciale și 119 paturi, o sală de kinetoterapie și o secție de imagistică dotată cu tomografie computerizată și radiologie.

De asemenea, spitalul este dotat cu o instalație de spălat paturi. După ce au fost folosite, acestea sunt duse la subsol cu un lift și intră în camera de spălare unde sunt curățate cu apă la 180 de grade, iar dezinfectarea se face cu soluții speciale. După spălare, paturile sunt readuse în saloane prin circuite separate.

În plus, în secția de terapie intensivă personalul medical poate supraveghea permanent pacienții cu ajutorul unui sistem conectat la camere video, montate deasupra fiecărui pat.

viewscnt
Afla mai multe despre
spital