Undă verde: Profi cumpără lanțul de supermarketuri Maya

Undă verde: Profi cumpără lanțul de supermarketuri Maya
scris 16 dec 2019

Retailerul Profi, deținut de fondul de investiții Mid Europa, cumpără lanțul de 18 supermarketuri Maya, un business anul trecut de peste 74 milioane lei, controlat de Andrei și Răzvan Popescu din Plopeni.

Tranzacția, semnată luna trecută, a primit acum avizul Concurenței.

Black Friday la SensoDays - branduri premium la cele mai bune prețuri CITEȘTE ȘI Black Friday la SensoDays - branduri premium la cele mai bune prețuri

Supermarketurile Maya sunt în Târgoviște, Ploiești, Brazi, Câmpina, Telega, Valea Doftanei, Slănic, Moreni, Florești, Ariceștii Rahtivani, Mănești, Plopeni, Scăieni, Păulești, Băldești Scăieni, Strejnicu, Urlați.

Anul trecut, compania care operează magazinele, pe piață de 10 ani, a avut afaceri de 74,3 milioane lei, cele mai mari de la înființare, și un profit net de 550.936 lei, cu 271 de angajați.

În vară a fost anunțat că Profi vrea să ajungă în 5 ani la 2.000 de magazine la nivel național, practic o dublare a numărului de unități deținute în prezent, și să atingă o cifră de afaceri de 15 miliarde de lei, mizând inclusiv pe brandul Profi ca marcă proprie.

Profit.ro a relatat că, anul trecut, Profi Rom Food, compania care administrează rețeaua magazinelor Profi a primit o infuzie de capital de aproape 273 de milioane de euro.

EXCLUSIV Casa de Vinuri Huși, printre cei mai mari producători din Moldova, negociază cu Purcari Wineries preluarea business-ului și o infuzie masivă de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Casa de Vinuri Huși, printre cei mai mari producători din Moldova, negociază cu Purcari Wineries preluarea business-ului și o infuzie masivă de capital

Profi este rețeaua de retail cu cea mai mare extindere geografică din România, cu aproximativ 800 de magazine

Fondul de investiții Mid Europa, proprietar al operatorului de servicii medicale private Regina Maria, a cumpărat rețeaua de magazine Profi în noiembrie 2016 cu 533 de milioane de euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
majorare capital
onrc