Acropole a fost închis pentru turiști din cauza "celei mai grave canicule din 1987"

Acropole a fost închis pentru turiști din cauza "celei mai grave canicule din 1987"
scris 3 aug 2021

Grecia, confruntată cu "cea mai gravă caniculă" în mai mult de 30 de ani, potrivit premirului, a închis siturile arheologice în orele cele mai problematice, scrie Le Figaro.

Pe strada Dionysiou Areopagitou, la poalele ansamblului, în mod normal plin de turiști în acest anotimp, sunt rari cei care, cu pălării, înfruntă temperaturile caniculare din acest început de august, scrie News.ro.

Raed Arafat: La incidența de doi la mie, anumite activități se rezervă numai vaccinaților și ne întoarcem la situația care a fost înainte de 1 august CITEȘTE ȘI Raed Arafat: La incidența de doi la mie, anumite activități se rezervă numai vaccinaților și ne întoarcem la situația care a fost înainte de 1 august

Mercurul din termometre ajunsese luni după-amiază la aproape 40 de grade când ultimii vizitatori se grăbeau să iasă.

Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n. a fost închis de luni, dar turiștii vor găsi porțile închise începând de marți la toate siturile arheologice în aer liber din Grecia până vineri, a anunțat Ministerul Culturii.

De joi, Grecia traversează o perioadă caniculară care ar trebui să atingă un vârf marți și să dureze până joi. "Ne confruntăm cu cea mai gravă caniculă din 1987", a prevenit premierul Kyriakos Mitsotakis, care le-a cerut grecilor să facă economie de curent electric pentru a evita o pană generală.

În iulie 1987, un val de căldură a provocat moartea a o mie de persoane în Grecia din cauza lipsei de climatizare și a poluării atmosferice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
acropole
grecia