Aeroportul din Budapesta a înregistrat anul trecut 14,7 milioane pasageri

Aeroportul din Budapesta a înregistrat anul trecut 14,7 milioane pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

2023 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria aeroportului din Budapesta, cu un volum record de marfă și o redresare puternică a traficului de pasageri, în pofida numeroaselor provocări întâmpinate, scrie publicația Budapest Business Journal. Traficul de pasageri a depășit 1 milion în fiecare lună începând din martie 2023, Aeroportul din Budapesta înregistrând astfel 14.701.080 de pasageri până la sfârșitul anului 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anul trecut, aproape toate restricțiile legate de COVID au fost eliminate din operațiunile aeroportului din Budapesta, lucru care se reflectă, printre altele, și în numărul de pasageri, scrie News.ro.

INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028 CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028

În acest an, se așteaptă recuperarea totală a numărului record de pasageri înregistrat în anul anterior pandemiei.

Anul trecut, 131 de zboruri directe ale 39 de companii aeriene au fost operate din Budapesta, inclusiv spre și dinspre patru orașe chineze, Beijing, Shanghai, Ningbo și Chongqing, ceea ce a dus la o creștere a numărului de călători de afaceri, dar călătoriile leisure (turistice) continuă să reprezinte o pondere semnificativă în trafic. În general, numărul pasagerilor non-Schengen și Schengen a crescut cu 30% și, respectiv, 15% în 2023.

Cele mai populare destinații anul trecut au fost Londra și Istanbul. Echipa de dezvoltare a companiei lucrează la lansarea unor noi conexiuni, principalele obiective fiind conectarea cu China de Sud și India și relansarea zborurilor către America de Nord.

Volumul transportului aerian a continuat să crească. Cele 201.306 tone înregistrate reprezintă o creștere de 3,8% față de 2022 și 48,5% față de 2019. Aeroportul Budapesta și BUD Cargo City și-au consolidat și mai mult rolul de hub regional, în timp ce, în același timp, numărul de zborurile de marfă nu a mai crescut în ultimii 11 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
budapesta