Aleksandr Lukașenko vrea să-i transfere puterea, după moartea sa, fiului său Viktor Lukașenko

Aleksandr Lukașenko vrea să-i transfere puterea, după moartea sa, fiului său Viktor Lukașenko
scris 25 apr 2021

Președintele belarus autocrat Aleksandr Lukașenko se gândește la succesiunea sa și vrea să modifice legea în perspectiva morții sale, pentru ca puterea să fie transferată unui Consiliu Național belarus de Securitate, în care fiul său, Viktor Lukașenko, joacă un rol important, relatează Euronews.

Numeroși observatori îl acuză pe Lukașenko de faptul că vrea să stabilească o dinastie politică, o acuzație pe care acesta a respins-o mereu, arată news.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

”Dacă mâine președintele nu mai este, există suficiente garanții că totul va decurge bine?”, s-a întrebat el în fața presei.

”Nu”, a răspuns tot el, anunțând că va ”semna un decret, în zilele următoare, privind structura puterii în Belarus. Dacă președintele este ucis, Consiliul de Securitate va deține puterea de a doua zi”.

Legislația actuală prevede ca premierul să preia președinția în cazul vacantării puterii.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Însă Aleksandr Lukașenko vrea ca, în realitate, puterea să revină acestui Consiliu de Securitate.

Lukașenko a fost contestat anul trecut, timp de luni de zile, în manifestații care i-au cerut demisia, în urma unor alegeri prezidențiale pe care opoziția le denunță drept ”trucate”.

Lukașenko se află la putere din 1994.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukasenko
belarus