Alibaba plănuiește o investiție de 1 miliard de dolari în Turcia

Alibaba plănuiește o investiție de 1 miliard de dolari în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul chinez de comerț electronic Alibaba Group Holding plănuiește înființarea unui hub logistic la aeroportul din Istanbul și un centru de date lângă capitala turcă Ankara, printr-o investiție de peste 1 miliard de dolari, a declarat președintele acestuia, Michael Evans, transmite Reuters.

Ziarul turc Sabah a relatat că Evans a spus într-un interviu că grupul vrea să investească în Europa și Orientul Mijlociu și că vede Turcia ca pe o bază de producție foarte puternică, scrie News.ro.

Prețurile mărfurilor alimentare au atins un nivel record în 2022 CITEȘTE ȘI Prețurile mărfurilor alimentare au atins un nivel record în 2022

"Avem un plan serios de investiții la aeroportul din Istanbul. Putem evalua planurile de export de aici către Europa, Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat. Planificăm o investiție de peste 1 miliard de dolari", a spus Evans.

Trendyol, una dintre cele mai cunoscute platforme de comerț electronic din Turcia, este susținută de Alibaba.

"Motivul pentru care am ales Trendyol a fost că tehnologia sa este avansată și potențialul său este mare. Poziționăm acest loc ca bază pentru Europa și Orientul Mijlociu", a adăugat el.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
turcia