Manchester United, cel mai bogat club din Premier League și al doilea din Europa, ar urma să plafoneze salariile jucătorilor - ”Regula Ronaldo”

Manchester United, cel mai bogat club din Premier League și al doilea din Europa, ar urma să plafoneze salariile jucătorilor - ”Regula Ronaldo”
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2023

Conducerea clubului englez Manchester United își popune să impună un plafon salarial pentru jucătorii săi, susține cotidianul britanic Daily Mail.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acest plafon salarial va fi stabilit la suma de 200.000 lire sterline pe săptămână (227.000 euro/săptămânal) și va purta numele ”Regula Ronaldo”, potrivit News.ro.

DOCUMENT Stadionul Dinamo, demolat anul acesta după alți bani dați pe un studiu de fezabilitate. Va fi o arenă multifuncțională CITEȘTE ȘI DOCUMENT Stadionul Dinamo, demolat anul acesta după alți bani dați pe un studiu de fezabilitate. Va fi o arenă multifuncțională

Dacă va fi aplicată, regula va avea un impact imediat asupra salariilor mai multor jucători de la prima echipă a clubului, ale căror venituri depășesc acest prag.

Printre jucătorii afectați se numără portarul spaniol David de Gea, care primește 375.000 de lire sterline săptămânal, sau fundașul Luke Shaw.

Premierul Suediei: Turcia vrea, în schimbul aderării la NATO, lucruri pe care nu putem și nu vrem să i le dăm CITEȘTE ȘI Premierul Suediei: Turcia vrea, în schimbul aderării la NATO, lucruri pe care nu putem și nu vrem să i le dăm

Masa salarială anuală a clubului Manchester United este cea mai mare din Premier League, ea ridicându-se la suma de 228 milioane de lire sterline.

Real Madrid este cel mai valoros club de fotbal din Europa, pentru al patrulea an consecutiv, conform raportului The European Elite 2022, elaborat de platforma Football Benchmark. Gruparea din capitala Spaniei este singura care a depășit valoarea de 3 miliarde de euro (3,184 miliarde, mai exact), devansându-le în acest clasament pe Manchester United (3,883 miliarde) și FC Barcelona (2,814 miliarde de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
manchester united
fotbal
salarii
plafon
ronaldo
regula