Anchetă în Ucraina după ce presa a relatat despre vaccinări ilegale la un preț de 3.000 de euro doza

Anchetă în Ucraina după ce presa a relatat despre vaccinări ilegale la un preț de 3.000 de euro doza
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2021

Poliția ucraineană investighează informații potrivit cărora unii cetățeni au fost vaccinați ilegal împotriva COVID-19, cu vaccinuri care nu au fost oficial aprobate, și li s-a perceput suma de 3.000 de euro de doză, au declarat miercuri oficiali de rang înalt, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Dacă cineva s-a gândit cu adevărat să importe un vaccin pentru a-l vinde, în secret și cu încălcarea legii, reacția ar trebui să fie cât mai aspră posibil", a postat președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj pe Telegram, scrie Agerpres.

Anchetă în Polonia, după ce mai multe vedete au fost vaccinate anti-COVID-19 CITEȘTE ȘI Anchetă în Polonia, după ce mai multe vedete au fost vaccinate anti-COVID-19

Ucraina, care a înregistrat peste un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și 19.357 de decese, nu a aprobat încă niciun vaccin dintre cele nou dezvoltate, deși a semnat un contract în decembrie pentru a cumpăra 1,9 milioane de doze din vaccinul chinez Sinovac, care urmează a fi livrate în curând.

Unele media ucrainene au relatat miercuri că o clinică din Kiev a început să vaccineze oameni, probabil cu vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, la un preț de până la 3.000 de euro pe doză.

Conform acestor relatări, vaccinul este posibil să fi fost adus din Israel și mai mulți oficiali de top și oameni de afaceri au fost vaccinați.

Zelenski a spus că guvernul său are un plan clar de vaccinare, iar persoanele cu un risc ridicat de infectare și "cele aflate în prima linie a luptei" împotriva COVID-19, între care se numără și lucrătorii din domeniul medical, vor fi inoculate primele.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
vaccinări ilegale