Temperatura medie din Ucraina a atins o valoare-record în 2020

Temperatura medie din Ucraina a atins o valoare-record în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2021

Temperatura medie anuală din Ucraina a depășit în anul 2020 nivelul mediu pe termen lung cu 2,2 grade Celsius, atingând valoarea-record de 10,7 grade Celsius, a anunțat marți serviciul ucrainean de meteorologie, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Anterior, temperatura medie anuală a depășit 10 grade Celsius doar în 2007, 2015 și 2019, se menționează într-un raport, scrie Agerpres.

Anchetă în Polonia, după ce mai multe vedete au fost vaccinate anti-COVID-19 CITEȘTE ȘI Anchetă în Polonia, după ce mai multe vedete au fost vaccinate anti-COVID-19

Potrivit meteorologilor, precipitațiile medii anuale în Ucraina au înregistrat o scădere cu 8% în comparație cu valorile obișnuite, iar cele mai reduse niveluri au fost consemnate în regiunile estice Donețk, Luhansk și Nikolaiev.

Ucraina este un important producător de cereale, iar recolta depinde în mare măsură de condițiile meteorologice. Aproximativ 16% din exporturile globale de cereale din sezonul 2019/20 au provenit din Ucraina, notează Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
temperatura
ucraina