ArcelorMittal din Krivoi Rog a suspendat producția de oțel din cauza ruperii barajului de la hidrocentrala Kahovka

ArcelorMittal din Krivoi Rog a suspendat producția de oțel din cauza ruperii barajului de la hidrocentrala Kahovka
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2023

După cum s-a menționat în cadrul companiei, momentul reînceperii lucrului va fi cunoscut în câteva zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ArcelorMittal (fostă Kryvorizhstal) a suspendat producția de oțel pentru a reduce consumul de apă pe fondul prăbușirii barajului Kahovka, a transmis serviciul de presă al celei mai mari companii din Ucraina, arată Adevarul.

VIDEO PROFIT LIVE cofondatoare Dressingz: După încă o rundă de finanțare vrem să facem exit cu un fond de venture capital din domeniul sustenabilității CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE cofondatoare Dressingz: După încă o rundă de finanțare vrem să facem exit cu un fond de venture capital din domeniul sustenabilității

„Din cauza exploziei și distrugerii hidrocentralei Kahovka, ArcelorMittal Krivoi Rog are un consum limitat de apă și a întrerupt deja o serie de procese de producție metalurgică”, a spus compania într-o postare pe Facebook. „Funcționarea tuturor echipamentelor răcite cu apă a fost suspendată temporar”. În special, topirea și laminarea oțelului au fost oprite.

Compania a menționat că în 3-4 zile va deveni clar când întreprinderea va putea reveni la muncă.

În urma unei explozii(despre care fiecare din părți dă vina pe cealaltă) a avut descărcare necontrolată de apă. În Nova Kahovka, nivelul acesteia a ajuns deja la 12 metri. Acum există 14 așezări în zona inundabilă și aproximativ 80 în total pot fi inundate. Distrugerea hidrocentralei a cauzat daune grave mediului, câmpurile agricole de-a lungul Niprului au fost spălate de ape și există riscul colmatării Canalului Crimeea de Nord, care ar putea deveni foarte puțin adânc.

viewscnt
Afla mai multe despre
arcelormittal
oțel