Armata rusă nu exclude preluarea ''controlului total'' al marilor orașe ucrainene

Armata rusă nu exclude preluarea ''controlului total'' al marilor orașe ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2022

Armata rusă nu exclude lansarea de asalturi pentru a prelua controlul total al marilor orașe ucrainene, a avertizat luni Kremlinul, în condițiile în care numeroase centre urbane ale țării sunt încercuite de forțele ruse, relatează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ministerul Apărării, pentru a asigura securitatea maximă a populației civile, nu exclude posibilitatea de a prelua controlul total al marilor orașe care sunt deja încercuite", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, sceie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective

Purtătorul de cuvânt a respins, de asemenea, afirmațiile responsabililor occidentali potrivit cărora Vladimir Putin este "dezamăgit că soldații săi nu avansează suficient de repede".

Potrivit lui Peskov, președintele rus a ordonat până acum "Ministerului Apărării să nu lanseze un asalt rapid asupra marilor centre urbane, inclusiv Kiev" pentru a evita pierderi grele în rândul civililor.

De asemenea, a asigurat el, dacă se va întâmpla acest lucru, culoarele umanitare vor fi menținute.

Întrebat de jurnaliștii Reuters despre afirmațiile unor oficiali americani potrivit cărora Rusia a cerut Chinei echipament militar, Peskov a răspuns negativ.

"Rusia deține propriul potențial independent pentru a continua operațiunea. După cum am spus, aceasta decurge în conformitate cu planul și va fi încheiată complet și la timp", a spus Peskov.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi