Rusia ar putea fi forțată să plătească în ruble datoria externă din cauza sancțiunilor

Rusia ar putea fi forțată să plătească în ruble datoria externă din cauza sancțiunilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2022

Ministerul rus de Finanțe a anunțat că a aprobat o procedură temporară pentru achitarea datoriei în valută, dar a avertizat că aceste plăți vor fi făcute în ruble, dacă sancțiunile împiedică băncile să-și onoreze datoriile în moneda în care au fost emise, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia are suficiente fonduri pentru a-și îndeplini obligațiile în legătură cu datoria, a dat asigurări Ministerul rus de Finanțe.

ULTIMA ORĂ Uzina Dacia, afectată de războiul din Ucraina. Producția de cutii de viteze se oprește mai multe zile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Dacia, afectată de războiul din Ucraina. Producția de cutii de viteze se oprește mai multe zile

"Afirmațiile că Rusia nu-și poate îndeplini obligațiile privind datoriile externe sunt neadevărate. Avem fondurile necesare pentru a ne îndeplini obligațiile în legătură cu datoria", a declarat ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov.

Guvernul rus trebuie să achite miercuri 117 milioane de dolari pentru două dintre obligațiunile denominate în dolari, scrie Agerpres.

Ministerul rus de Finanțe a precizat că a aprobat o procedură temporară pentru achitarea datoriei în valută, dar posibilitatea finalizării acestor plăți va depinde de sancțiuni.

Unele bănci rusești au foste excluse din sistemul interbancar SWIFT, ceea ce afectează eforturile de a muta banii în afara Rusiei.

Dacă plățile nu sunt posibile, Ministerul rus de Finanțe a anunțat că va plăti în ruble eurobondurile, ceea ce reprezintă echivalentul intrării în incapacitate de plată. În ultimele săptămâni, rubla s-a depreciat la un nivel record.

"Înghețarea conturilor în valută ale Guvernului și Băncii Centrale a Rusiei poate fi văzută ca o dorință din partea unor state occidentale de a organiza o intrare artificială în incapacitate de plată", a declarat Siluanov. A

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ruble
datorie