Austria - Cum a ajuns să treacă de pragul de 9 milioane de locuitori într-un an

Austria - Cum a ajuns să treacă de pragul de 9 milioane de locuitori într-un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2023

Populația totală a Austriei a crescut anul trecut la peste 9 milioane de locuitori, în parte datorită afluxului de ucraineni care au fugit de invazia Rusiei, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproape 137.000 de persoane au imigrat în Austria în 2022, a anunțat Biroul de statistică din Austria. Numărul noilor sosiți se ridică la mai mult decât cel înregistrat la vârful crizei refugiaților, în 2015. Dintre aceștia, 67.000 de persoane au venit din Ucraina, arată Agerpres.

Rusia lansează noi mărci de îmbrăcăminte, după ce retailerii străini și-au închis magazinele CITEȘTE ȘI Rusia lansează noi mărci de îmbrăcăminte, după ce retailerii străini și-au închis magazinele

La începutul anului, statisticienii au numărat 9,1 milioane de persoane în țara alpină. Printre aceștia se aflau 225.000 de cetățeni germani, care, însumând aproape 2,5% din populație, reprezintă cel mai mare grup de populație străină din Austria.

Fără impactul migrației, populația Austriei ar fi scăzut. Numărul nașterilor a scăzut anul trecut cu 4%, ajungând la mai puțin de 83.000. În același timp, numărul deceselor a crescut cu 1,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
refugiati