Austria intenționează să reducă, temporar, cota de TVA pentru restaurante și sectorul cultural la 5%

Austria intenționează să reducă, temporar, cota de TVA pentru restaurante și sectorul cultural la 5%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2020

Guvernul Austriei a anunțat vineri că intenționează să reducă Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante și sectorul cultural la 5%, până la finele acestui an, în ideea de a le ajuta să facă față pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul urmează să fie finalizat la o o reuniune a cabinetului care va începe luni și la care vor fi stabilite și alte măsuri de stimulare, au precizat mai mulți miniștrii. În plus, Austria are nevoie și de aprobarea Comisiei Europene pentru această măsură, scrie Agerpres.

Cehii au învățat să nu se mai teamă de deficitul bugetar CITEȘTE ȘI Cehii au învățat să nu se mai teamă de deficitul bugetar

"Vom implementa o reducere a cotei de TVA în sectoarele gastronomiei (cafenele, baruri și restaurante) și cel cultural precum și în domeniul editurilor" a declarat ministrul de Finanțe, Gernot Bluemel, la o conferință de presă, adăugând că TVA-ul de 5% se va aplica până la finele acestui an.

Noua cota redusă de TVA se va aplica, printre altele, pentru biletele de cinema și teatru, cărți și ziare, a spus secretarul de stat pentru afaceri culturale, Andrea Mayer, adăugând că în prezent societățile din sectorul cultural beneficiază de diferite cote de TVA, în principal 10% și 13%.

La rândul său, ministrul austriac al Turismului, Elisabeth Koestinger a spus că alimentele și băuturile vândute în hoteluri vor fi și ele vizate de noua cotă redusă de TVA.

Anterior, guvernul de la Viena a anunțat că va reduce cota de TVA, de la 20% la 10%, pentru băuturile non-alcoolice vândute în cafenele baruri și restaurante, începând cu data de 1 iulie 2020, adăugând că legislația europeană nu permite o reducere a TVA pentru băuturile alcoolice.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
austria