Austria va cere certificatul verde la locul de muncă de la 1 noiembrie

Austria va cere certificatul verde la locul de muncă de la 1 noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2021

Austria va cere de la 1 noiembrie certificatul verde - vaccinare, trecere prin boală sau test PCR recent - pentru a merge la locul de muncă acolo unde în birou există mai mult de o persoană, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această măsură, aprobată de coaliția guvernamentală formată din conservatori și ecologiști, a fost anunțată în aceeași zi în care țara a înregistrat cel mai mare număr de contagieri de COVID-19 din 2021, scrie Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Între 1 și 14 noiembrie se stabilește o perioadă de tranziție în care toți cei care lucrează și nu au certificat vor trebui să poarte permanent o mască sanitară FFP2.

Măsura se aplică tuturor lucrătorilor care intră în contact cu alte persoane la locul de muncă, inclusiv în spațiile comune sau la cantine, fiind însă excluși cei care lucrează de acasă sau care sunt singuri, precum șoferii de camioane.

Detaliile acestei măsuri vor fi anunțate la sfârșitul săptămânii, când decretul guvernamental va fi aprobat de cele două camere.

În Austria se cere deja certificatul verde pentru a intra în restaurante sau pentru alte activități de agrement, precum accesul în cinematografe, teatre sau stadioane.

Măsura vine după ce în ultimele 24 de ore această țară de 8,8 milioane de locuitori a înregistrat 13 decese și 3.727 de contagieri, cea mai mare cifră de la 1 decembrie 2020, potrivit datelor oficiale.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

În Austria sunt spitalizate cu COVID-19 circa o mie de persoane, dintre care 218 se află la terapie intensivă.

Experții prognozau deja o creștere a numărului de cazuri la toamnă ca urmare a procentului relativ scăzut de vaccinare - 61,9 % din populație cu schema completă - un procent care însă a crescut în ultimele săptămâni.

O parte din scepticismul față de vaccinare îi revine Partidului Libertății (FPÖ, de extremă dreapta) - cu intenții de vot de 21 % -, care consideră această măsura drept un atac adus "libertății" individuale și care pune la îndoială eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19. 

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
certificatul verde