Autoritățile ruse din Crimeea scot la vânzare 100 de proprietăți ucrainene, dintre care una aparține președintelui Zelenski

Autoritățile ruse din Crimeea scot la vânzare 100 de proprietăți ucrainene, dintre care una aparține președintelui Zelenski
scris 18 sep 2023

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea au declarat că intenționează să vândă aproximativ 100 de proprietăți ucrainene, inclusiv una aparținând președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, transmite The Guardian.

Vladimir Konstantinov, președintele parlamentului din Crimeea, a declarat că proprietățile naționalizate vor fi vândute „în curând”, iar autoritățile au organizat primele opt licitații pentru proprietățile unor personalități ucrainene din domeniul afacerilor, scrie G4Media.ro.

Exportul de fructe și legume proaspete al Turciei - la cel mai mare nivel din istorie. România, printre primele destinații CITEȘTE ȘI Exportul de fructe și legume proaspete al Turciei - la cel mai mare nivel din istorie. România, printre primele destinații

Contractele de vânzare s-au ridicat la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a precizat Konstantinov într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram.

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea au declarat în februarie că au naționalizat aproximativ 500 de proprietăți din Crimeea, inclusiv unele aparținând unor politicieni ucraineni de rang înalt și personalități din mediul de afaceri.

Crimeea, recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat ilegal peninsula de la Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia sa pe scară largă în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
crimeea
rusia
zelenski