Filiala Gazprom din Republica Moldova, amendată cu 1,9 milioane de dolari

Filiala Gazprom din Republica Moldova, amendată cu 1,9 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Republica Moldova, ANRE, a amendat Moldovatransgaz, subsidiară a companiei rusești Gazprom, cu 1,9 milioane de dolari pentru că nu a respectat o cerință privind separarea activităților de transport al gazelor de cele de furnizor, a anunțat instituția, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANRE a precizat că Moldovatransgaz, subsidiară a Moldovagaz, la care Gazprom deține o participație de 50%, a fost amendată cu 33,99 milioane de lei moldovenești (1,9 milioane de dolari), scrie News.ro.

FOTO Oil Terminal a semnat cu Iulian Dascălu pentru un mega-proiect de regenerare urbană la Constanța de sute de milioane de euro. Cât va încasa compania de stat CITEȘTE ȘI FOTO Oil Terminal a semnat cu Iulian Dascălu pentru un mega-proiect de regenerare urbană la Constanța de sute de milioane de euro. Cât va încasa compania de stat

ANRE spune că amenda aplicată Moldovatransgaz a fost impusă pentru nerespectarea de către aceasta a obligațiilor de a-și asigura independența față de Moldovagaz, care furnizează gaze naturale în Moldova.

Moldovatransgaz a anunțat într-o declarație că nu este de acord cu decizia ANRE și că intenționează să o conteste în instanță.

Livrările de gaze naturale au fost o sursă de tensiuni de lungă durată între Republica Moldova și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
gazpom
amenda