Autoritățile ruse le recomandă celor care se vaccinează să nu consume alcool 56 de zile

Autoritățile ruse le recomandă celor care se vaccinează să nu consume alcool 56 de zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2020

Autoritățile sanitare ruse au îndemnat persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abțină de la consumul de alcool 56 de zile, transmite agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice CITEȘTE ȘI 2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice

''Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin - n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunității înseamnă 21 de zile între cele două injecții și alte 21 de zile după'', așadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda, arată Agerpres.

''Dacă dorim să avem sănătate și autoapărare (imunitară), atunci trebuie să lăsăm organismul să o formeze. Pentru aceasta, nici înainte, nici după, nici în timpul (vaccinării nu trebuie să se consume alcool - n.red.). Pur și simplu deloc și în niciun caz'', a explicat responsabila sanitară rusă despre consumul de votcă și alte băuturi alcoolice.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

În cazul unor efecte adverse generate de abstinența forțată la alcool, ea le-a recomandat celor care suferă vreun ''disconfort'' din acest motiv să apeleze la medic.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

Potrivit presei ruse, pe rețelele de socializare mulți cetățeni ruși au reacționat negativ față de acest îndemn la abstinență la alcool, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vaccin
alcool