Banca Centrală a Rusiei cere băncilor comerciale să dea dovadă de discreție cu privire la bilanțurile lor

Banca Centrală a Rusiei cere băncilor comerciale să dea dovadă de discreție cu privire la bilanțurile lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2022

Banca Centrală a Rusiei le-a spus băncilor comerciale să nu mai publice bilanțurile financiare, din cauza sancțiunilor impuse de statele occidentale după invadarea Ucrainei, care amenință să afecteze sectorul bancar și economiile populației, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O serie de mari bănci rusești au fost decuplate de la sistemul interbancar internațional Swift, ceea ce le limitează capacitatea de a derula tranzacții cu străinătatea. La rândul său, rubla rusească s-a prăbușit iar autoritățile de la Moscova au introdus restricții cu privire la cumpărarea de valută pentru a susține rubla, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Banca Rusiei a luat decizia să limiteze, temporar, volumul publicării bilanțurilor de către instituțiile de credit pe site-urile lor și pe cel al Băncii Rusiei", a anunțat aceasta din urmă. "Vrem să limităm riscurile pentru organizațiile de credit din cauza sancțiunilor țărilor occidentale", a adăugat Banca Rusiei.

În continuare, băncile comerciale rusești vor trebui să transmită bilanțurile contabile către Banca Centrală dar acestea nu vor mai fi date publicității.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Autoritățile ruse își înmulțesc măsurile pentru a limita fuga capitalurilor și a împiedica apariția unei sentiment de panică în rândul populației, dacă băncile ar ajunge în situația în care nu dispun de lichidități. Numeroși ruși și-au retras economiile din conturile bancare, așa cum arată cozile lungi de la ghișeele băncilor și ATM-uri, într-o țară care este obișnuită cu crizele economice și financiare

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a rusiei
bilant