Banca Centrală a Rusiei cere băncilor comerciale să dea dovadă de discreție cu privire la bilanțurile lor

Banca Centrală a Rusiei cere băncilor comerciale să dea dovadă de discreție cu privire la bilanțurile lor
scris 7 mar 2022

Banca Centrală a Rusiei le-a spus băncilor comerciale să nu mai publice bilanțurile financiare, din cauza sancțiunilor impuse de statele occidentale după invadarea Ucrainei, care amenință să afecteze sectorul bancar și economiile populației, transmite AFP.

O serie de mari bănci rusești au fost decuplate de la sistemul interbancar internațional Swift, ceea ce le limitează capacitatea de a derula tranzacții cu străinătatea. La rândul său, rubla rusească s-a prăbușit iar autoritățile de la Moscova au introdus restricții cu privire la cumpărarea de valută pentru a susține rubla, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Banca Rusiei a luat decizia să limiteze, temporar, volumul publicării bilanțurilor de către instituțiile de credit pe site-urile lor și pe cel al Băncii Rusiei", a anunțat aceasta din urmă. "Vrem să limităm riscurile pentru organizațiile de credit din cauza sancțiunilor țărilor occidentale", a adăugat Banca Rusiei.

În continuare, băncile comerciale rusești vor trebui să transmită bilanțurile contabile către Banca Centrală dar acestea nu vor mai fi date publicității.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Autoritățile ruse își înmulțesc măsurile pentru a limita fuga capitalurilor și a împiedica apariția unei sentiment de panică în rândul populației, dacă băncile ar ajunge în situația în care nu dispun de lichidități. Numeroși ruși și-au retras economiile din conturile bancare, așa cum arată cozile lungi de la ghișeele băncilor și ATM-uri, într-o țară care este obișnuită cu crizele economice și financiare

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a rusiei
bilant