Belarus va cumpăra din Rusia arme în valoare de peste un miliard de dolari

Belarus va cumpăra din Rusia arme în valoare de peste un miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2021

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a anunțat duminică, în timp ce vizita manevrele militare comune ruso-belaruse Zapad-2021, că țara sa va cumpăra din Rusia armament în valoare de peste un miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Nu voi menționa cifra, deși nu este un secret că va fi peste un miliard de dolari”, a spus Lukașenko. El a mulțumit Rusiei pentru prezentarea unei oferte ce cuprinde o listă pe care se regăsesc circa zece avioane și zeci de elicoptere Tor-M2, livrabile până în anul 2025, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Președintele Belarusului a mai afirmat că în prezent țara sa are acoperită frontiera occidentală cu sisteme antiaeriene S-300, dar urmează să primească și S-400, care ar urma să fie amplasate de asemenea la frontiera sudică, adică cea cu Ucraina.

Pe de altă parte, Lukașenko a justificat manevrele Zapad-2021, la care participă circa 200.000 de militari, prin ceea ce consideră a fi poziția agresivă a NATO.

Premierii rus și belarus, Mihail Mișustin și Roman Golovcenko, au semnat vineri o serie de documente pentru integrarea economică în cadrul Uniunii Statale a celor două țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
rusia
arme