Grecia anunță achiziția a încă șase avioane militare de la Franța

Grecia anunță achiziția a încă șase avioane militare de la Franța

Sursă foto: Wikipedia

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2021

Grecia a anunțat duminică achiziția a șase avioane multirol franceze Rafale suplimentare, care se adaugă celor 18 deja contractate, decizie salutată de ministrul francez al apărării, Florence Parly, relatează AFP, citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Excelentă veste: Grecia tocmai și-a anunțat intenția de a achiziționa șase Rafale suplimentare. Împreună avansăm spre construirea unei adevărate autonomii europene'', a scris Florence Parly pe Twitter.

China cere Alibaba, Tencent și altor companii majore să nu își mai blocheze reciproc linkurile pe platformele lor CITEȘTE ȘI China cere Alibaba, Tencent și altor companii majore să nu își mai blocheze reciproc linkurile pe platformele lor

Anunțul privind suplimentarea acestui contract a fost făcut de premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Salonul internațional de la Salonic, adăugând că primul dintre aceste șase avioane va fi recepționat de forțele aeriene grecești până la finele anului în curs.

Grecia a semnat la începutul anului cu Franța un contract pentru cumpărarea a 18 avioane Rafale, pentru a-și consolida apărarea și parteneriatul cu Parisul în contextul tensiunilor cu Turcia vecină. Contractul, în valoare de circa 2,5 miliarde de euro, cuprinde 12 avioane la mâna a doua și 6 noi.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane multirol
avioane militare
grecia achizitie avioane multirol franta
grecia conflicte turcia