BERD va susține investiții în Ucraina de 200 de milioane de euro, prin intermediul băncilor locale

BERD va susține investiții în Ucraina de 200 de milioane de euro, prin intermediul băncilor locale
scris 24 nov 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va susține investiții în Ucraina de 200 de milioane de euro, în sectoare majore ca agricultură Și farmaceutice, prin intermediul băncilor locale, transmite Reuters.

Banca va emite instrumente de partajare a riscului băncilor locale Credit Agricole Ucraina, ProCredit Bank, OTP Bank Ucraina și companiei de leasing OTP Leasing, menite să susțină jumătate din riscul unor investiții de 200 de milioane de euro (206,34 milioane de dolari), potrivit unui comunicar al băncii, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Punctul de amendă pentru șoferi, înghețat din nou CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Punctul de amendă pentru șoferi, înghețat din nou

BERD va oferi o garanție de 50 de milioane de euro pentru a sprijini împrumuturile, care vizează și sectoare precum procesarea alimentelor, transportul și logistica și comerțul cu amănuntul.

”Pachetul dedicat securității alimentare al băncii prevede sprijinirea unor investiții de 200 de milioane de euro în Ucraina, în acest an”, se mai arată în comunicat.

Banca va aloca până la 3 miliarde de euro Ucrainei în 2022 și 2023, pentru a sprijini afacerile și economia țării devastate de război, de la invazia Rusiei din 24 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
ucraina