Berea i-a scos pe cehi la centrele de vaccinare anti-Covid

Berea i-a scos pe cehi la centrele de vaccinare anti-Covid
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2021

Cehii au început să se prezinte în număr mai mare la centrele de vaccinare pentru COVID-19 după ce la sfârșitul lunii trecute autoritățile au anunțat că de la 1 noiembrie certificatul Covid va deveni obligatoriu în restaurante și baruri, relatează Euractiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Situația a fost vizibilă în fața centrelor de vaccinare după anunțul făcut de autorități pe 20 octombrie, oamenii așteptând cu orele la coadă pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

Deși rata de vaccinare anti-Covid a țării a fost până acum cu mult sub media Uniunii Europene, peste 52.000 de cehi s-au vaccinat în ultima săptămână a lunii octombrie, procentul persoanelor vaccinate în această țară crescând cu 1% în 7 zile.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

În jur de 58,7% din cehi au fost acum imunizați cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid și 57,1% cu schema completă.

Polița a efectuat razii joi în întreaga țară pentru a verifica dacă noua măsură este respectată de către unitățile din domeniul ospitalier. Încă un control de amploare este planificat pentru acest weekend.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Guvernul ceh a decis să introducă măsura din cauza înrăutățirii situației epidemiologice în țară. Numărul de noi infecții cu coronavirusul a crescut brusc, ajungând la nivelurile înregistrate în luna martie a acestui an.

Autoritățile au discutat despre posibilitatea unui nou lockdown în condițiile în care numărul de paturi libere din spitale este în scădere.

Guvernul a anunțat de asemenea joi că stațiunile de schi vor fi de asemenea obligate să verifice dacă persoanele care își cumpără un bilet au un test negativ pentru COVID-19, s-au vaccinat sau au un test pozitiv pentru anticorpi.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
vaccin