Moscova a intrat în cele mai stricte restricții legate de Covid-19 din mai mult de un an

Moscova a intrat în cele mai stricte restricții legate de Covid-19 din mai mult de un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2021

Moscova a intrat în cele mai stricte restricții legate de Covid-19 din mai mult de un an, în condițiile în care numărul zilnic al infecțiilor și cel al deceselor au atins noi maxime la nivel național, pe fondul ratei scăzute de vaccinare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Carantina parțială din Moscova, în care vor fi deschise numai supermarketurile și farmaciile, iar școlile și grădinițele vor fi închise, a fost impusă înaintea unei opriri a tuturor activităților la nivel național, din 30 octombrie, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Ca și Moscova, unele regiuni au decis să intre în carantină parțială pentru a reduce numărul infectărilor înainte de inițiativa națională.

Locuitorii Moscovei au voie să iasă din case, spre deosebire de carantina din vara anului 2020, dar noile măsuri indică o îngrijorare crescândă în rândul oficialilor cu privire la numărul record de decese pe care Kremlinul le-a pus pe seama evitării vaccinării.

Oficialii au raportat joi un maxim istoric de 1.159 de decese provocate de COVID-19 la nivel național în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul de infecții zilnice a depășit bariera de 40.000 pentru prima dată.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a propus ca toți parlamentarii să se vaccineze și a sugerat ca cei care refuză să lucreze de la distanță.

”Imaginați-vă consecințele pentru țară dacă Parlamentul încetează să funcționeze”, a spus Volodin camerei inferioare. În fiecare zi vedem cum… colegii noștri ajung în paturi de spital”, a spus el.

Propunerea lui a fost întâmpinată de strigăte furioase din sala Parlamentului, iar cineva a strigat: ”Ce fel de PR este acesta?”

Mulți ruși au spus că sunt reticenți să se vaccineze și au respins cele patru vaccinuri aprobate de Rusia, inclusiv vaccinul emblematic Sputnik V.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Unii oameni spun că ezită din cauza neîncrederii față de autorități, în timp ce alții citează îngrijorări cu privire la siguranța vaccinurilor.

Până pe 22 octombrie, datele oficiale arată că 49,1 milioane de ruși au fost complet vaccinați. Populația totală, excluzând Crimeea anexată, este estimată oficial la aproximativ 144 de milioane. Cotidianul Kommersant a scrisjoi că Kremlinul intenționează să reia campania de informare publică despre importanța vaccinării.

Noua campanie va acorda o atenție mai mare celor peste 80 de regiuni ale Rusiei și va avea un ton mai puțin agresiv și negativ decât anterior, se arată în raport.

Campania existentă a evidențiat adesea riscul de deces pentru rușii care refuză să se vaccineze, mai degrabă decât să facă legătura între vaccinare și libertatea de a fi scutiți de restricțiile în regim de izolare. Cu toate acestea, Kremlinul a negat că intenționează să relanseze campania publicitară, dar a spus că strategia este în mod constant ajustată și că campania va fi continuată.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
covid-19