Bilanțul victimelor unui atac cu rachetă la Kiev crește la cinci morți. Doi morți și opt răniți în sudul și estul Ucrainei

Bilanțul victimelor unui atac cu rachetă la Kiev crește la cinci morți. Doi morți și opt răniți în sudul și estul Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2023

Bilanțul victimelor unui atac aerian rus, la Kiev, sâmbătă, a crescut la cinci morți, anunță duminică primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, după descoperirea altor două cadavre, relatează AFP, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Salvatorii au găsit corpurile altor două victime sub dărâmături, în cartierul Solomian”, la Kiev, anunță pe Telegram Kliciko. ”În total, cinci persoane fost ucise în casa atinsă de fragmente ale unei rachete rusești”, precizează el.

”Fragmente de rachetă au atins etajele superioare” ale acestui bloc cu 24 de etaje, anunța el. Potrivit primarului Kievului, salvatori continuau să caute între dărâmături.

DOI MORȚI ȘI OPT RĂNIȚI ÎN ATACURI ÎN ESTUL ȘI SUDUL UCRAINEI

Autoritățile locale au anunțat că două ăpersoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în atacuri rusești în estul și sudul Ucrainei, sâmbătă și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

În regiunea Donețk (est), un locuitor din Vuhledar, o localitate aflată în prima linie a frontului, a fost ucis, iar alți doi au fost răniți sâmbătă, anunță duminică pe Telegram șeful Administrației Militare regionale Pavlo Kirilenko.

În Herson (sud), un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost ucis, iar o femeie a fost prinsă sub dărâmăturile unui bloc de cinci etaje, în urma unui bombardament rus care a avariat case, anunță șeful Administrației Militare regionale, Oleksandr Prokudin.

Prokudin acuză Rusia de 59 de atacuri, în care a lansat 235 de obuze de artileria, rachete de tip Grad și din avioane, care au atins zone locuite.

Armata rusă anunță că a respins nouă asalturi ucrainene în Donețk și unul în Zaporojie, în timpul rebeliunii Wagner CITEȘTE ȘI Armata rusă anunță că a respins nouă asalturi ucrainene în Donețk și unul în Zaporojie, în timpul rebeliunii Wagner

În Harkov, un băiat în vârstă  de șapte ani a fost spitalizat în urma unei explozii în satul Pivdene, anunță șeful Administrațkiiei Militare regionale Pleg Sinegubov. ”Inamicul a tras asupra liniei frontului și așezărilor frontaliere în districtele Harkov, Kupiansk și Ciuhuiv”, anunță el.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din satul Kruhliakivka, în Kupiansk, a fost rănit.

În regiunea Zaporojie (sud), două persoane au fost rănite - o femeie în vârstă de 85 de ani din Preobrajenka și o femeie în vârstă de 77 de ani din Novodanilivka -, în atacuri ruse cu drone, lansatoare multiple de rachetă (MLRS) și artilerie asupr unor așezări de pe linia frontului, anunță șeful Administrașiei Militare regioanle Iurii Malașko.

Cel puțin 15 clădiri locuite au fost avariate, precizează el.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost rănit de șrapnel într-un bombardament în districtul Nikopol, anunță șeful Administrației Militare a regiunii Dnipropetrovsk, Serghii Lîsak.

Acest oraș se află peste râu, în dreptul Centralei Nucleare Zaporojie, ocupată de către ruși.

Trei case și o conductă de gaze au fost avariate în Nikopol, spune Lîsak. Unele așezări din Marhaneț, în apropiere, au rămas fără curent, în urma unor avarii cauzate cu arileria grea.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac racheta
kiev
ucraina
razboi