BMW a dat lovitura în Polonia: Poliția cumpără sute de motociclete germane, cu peste 10 milioane de euro. Poliția Română vrea să cumpere doar 75

BMW a dat lovitura în Polonia: Poliția cumpără sute de motociclete germane, cu peste 10 milioane de euro. Poliția Română vrea să cumpere doar 75
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2023

BMW Group a obținut un contract-record pentru divizia sa de motociclete, la o licitație din Polonia pentru echiparea polițiștilor de la Rutieră. Peste 500 de motociclete vor fi livrate agenților pentru supravegherea traficului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția din Polonia a cumpărat un pachet de 503 motociclete BMW R 1250 RT-P.

BMW spune că este cel mai mare contract din istoria poliției din această țară, fiind totodată un contract uriaș și pentru companie, care de regulă obține contracte de câteva zeci de motociclete.

FOTO Volvo Trucks a livrat primul camion electric în România, într-un cadru festiv găzduit de ambasada Suediei CITEȘTE ȘI FOTO Volvo Trucks a livrat primul camion electric în România, într-un cadru festiv găzduit de ambasada Suediei

În România, de exemplu, ultima licitație de vehicule pe două roți pentru Poliția Rutieră a adus anul trecut 75 de motociclete identice cu cele poloneze.

Prețul unei motociclete R 1250 RT, fără echipamente specifice poliției, este de circa 20.000 de euro, ceea ce înseamnă că versiunea 1250 RT-P are un preț cu cel puțin 10% mai mare, iar valoarea contractului depășește cu mult 10 milioane de euro.

Modelul R 1250 RT-P, ce va fi livrat polițiștilor din Polonia, are echipamente speciale adaptate misiunilor, atât de supraveghere rutieră, cât și de escortare sau de urmărire. Motorul său are o cilindree de peste 1.200 cm3, cu o putere de 136 CP, la o turație de 7.750 Nm.

Înainte de livrarea tuturor celor 500 de motociclete, BMW a oferit poliției poloneze 25 de astfel de vehicule pentru antrenament.

Dacia Spring, în Top 10 electrice din Europa, în competiție directă cu VW Group și Tesla CITEȘTE ȘI Dacia Spring, în Top 10 electrice din Europa, în competiție directă cu VW Group și Tesla

Poliția din România a folosit de-a lungul timpului diferite modele de motociclete BMW, iar actuala flotă urmează să se îmbogățească cu 75 de exemplare, cu o valoare estimată de 1,83 milioane de euro, în urma unei licitații inițiate în vara anului trecut, pentru achiziția de diferite vehicule speciale.

Lotul pentru motociclete este încă în desfășurare, dar singura ofertă depusă este cea a Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW din România, de aceea singura necunoscută este prețul ofertei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
motociclete bmw
politia rutiera
licitatie motociclete