Bulgaria a raportat un caz de gripă aviară la granița cu România

Bulgaria a raportat un caz de gripă aviară la granița cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2018

Agenția pentru Siguranța Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a raportat noi cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8 la o fermă privată din satul Kosovo, lângă orașul Vidin, la granița cu România, transmit BTA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toți puii, fazanii și porumbeii din fermă vor fi sacrificați pentru a preveni extinderea virusului gripei aviare, care a fost confirmat de testele de laborator. Au fost activate toate măsurile ce se impun, a precizat BFSA. Instituția a descoperit că la ferma din Kosovo lipsesc câteva păsări, scrie Agerpres.

Dan Șova, Rudel Obreja și Constantin Niță, puși în libertate CITEȘTE ȘI Dan Șova, Rudel Obreja și Constantin Niță, puși în libertate

Descoperirea acestor noi focare vine după ce recent autoritățile veterinare au anunțat că au sacrificat peste 100.000 de pui și peste 16.000 de rațe după ce virusul gripei aviare a fost descoperit la o fermă de rațe și una de pui din sudul Bulgariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gripa aviara