Washingtonul aprobă vânzarea a 80 de rachete de tip Patriot și altor echipamente Turciei

Washingtonul aprobă vânzarea a 80 de rachete de tip Patriot și altor echipamente Turciei
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2018

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea a 80 de rachete de tip Patriot și altor echipamente militare Turciei, a anunțat Pentagonul, după ce a notificat Congresul, o procedură care nu înseamnă însă că s-a încheiat efectiv un contract între Washington și Ankara, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statele Unite au anunțat anul acesta că vor să convingă Turcia să privilegieze sistemul Patriot, dezvoltat de Raytheon, în detrimentul rachetelor ruse sol-aer de tip S-400, scrie News.ro.

Ankara a semnat la sfârșitul lui 2017, cu Moscova, un contract estimat la 2,5 miliarde de dolari (2,1 miliarde de euro), în vederea livrării unor rachete de tip S-400 ruse.

Deputații adoptă modificări fiscale: Urcă pragul deductibilității dobânzilor, veniturile din monedă virtuală rămân la impozitare 10%, firmele - clasificate după risc, Fiscul va băga din oficiu firme și persoane în sistem propriu de trimitere acte CITEȘTE ȘI Deputații adoptă modificări fiscale: Urcă pragul deductibilității dobânzilor, veniturile din monedă virtuală rămân la impozitare 10%, firmele - clasificate după risc, Fiscul va băga din oficiu firme și persoane în sistem propriu de trimitere acte

Furnizarea rachetelor ruse către Turcia îi îngrijorează pe aliații Ankarei din NATO, întrucât rachetele de tip S-400 nu pot să fie integrate în structurile militare ale Alianței Nord-Atlantice.

Reprezentanți americani au avertizat Ankara cu privire la faptul că acordul încheiat cu Moscova pune în discuție achiziționarea unor avioane de vânătoare invizibile pe radar de tip F-35 de la Lockheed Martin și antrenează impunerea unor sancțiuni americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
departamentul de stat
patriot